האם אפשר לקבל צו להפסיק אור מסנוור ומטריד ?

  • אור מפרוז'קטורים חיצוניים של בניין שכן חודר בלילות
    רחל | 22/04/2020 09:21

    שלום. מזה זמן רב, בבניין שכן בקומת קרקע, התקינו 2 פרוז'קטורים חיצוניים רבי עוצמה, המופעלים כל /רוב שעות הלילה. האורות החזקים חודרים לחדר השינה שלי, שהוא במרחק כשבעה מטרים מקיר הבניין השכן, שם הם מותקנים.   שנתי טרופה, קשה לי להירדם בגלל האור החודר לחדר השינה שלי.

    פניתי אליהם מספר פעמים בכתב , ואף בכעס, בבקשה להתחשב, ושיפסיקו את התאורה המיותרת. לפעמים הם מתחשבים מעט ומקצרים את זמן התאורה, אך ברוב המקרים התאורה נשארת כל הלילה או מרביתו.

    האם יש איזה חוק (בדומה לחוק נגד רעש) , שבעזרתו אני יכולה לפעול כנגד המטרד/המפגע הזה?

    מה אתם מציעים לי לעשות?

    תודה. רחל

    • האם אפשר לקבל צו להפסיק אור מסנוור ומטריד ?
      עו"ד גיל קראוס | 23/04/2020 15:48

      צהריים טובים,

      ניתן להגיש תביעה כספית ו/או לקבלת סעד להפסקת המטרד, בהתאם לעוולת מטרד ליחיד בסעיף 44 לפקודת הנזיקין.

      יש כל מיני תקנים (גם אם לא מחייבים) של עוצמת תאורה וניתן להיעזר בחוות דעת של מומחה שיקבע כי מדובר בעוצמת אור החורגת מהתקינה.

      במידה ואכן מדובר במטרד, בית המשפט יכול לקבוע סעד של סילוק המטרד ו/או סעד של פיצויים.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il