כיצד לקבל תיק רפואי של אדם שנפטר?

  • תיק אשפוז
    דויד | 21/04/2020 09:55

    אשתי נפטרה בבית חולים לפני חודש וחצי, יש לי בן שגר אתי בבית, האם אנו יכולים לקבל מבית החולים את תיק האשפוז האחרון ומה צריכים לעשות.

    תודה.

    • כיצד לקבל תיק רפואי של אדם שנפטר?
      עו"ד ורד פרי | 21/04/2020 10:48

      דויד שלום,

      ראשית אבקש לשלוח תנחומי למות רעייתך.

      עפ"י הדין, יורשיו של אדם שנפטר, רשאים לקבל העתק מתיקיו הרפואיים. לשם כך, יש להוציא צו ירושה, ועם צו הירושה לגשת לרשומות הרפואיות בבית-החולים, לחתום על הטפסים הדרושים ולקבל את תיק האשפוז.
      עם זאת - במרבית בתי החולים קיים נוסח הצהרה של קרובי המשפחה על היותם יורשים, ובית-החולים נותן העתק התיק עם חתימה על הצהרה זו. מציעה לך לפנות לרשומות הרפואיות בבית-החולים הרלבנטי, ולבדוק אם ניתן לחתום על הצהרה כזו ולקבל את התיק. אם אין ברירה - צריך להוציא צו ירושה ואז לפנות לקבלת התיעוד.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il