השתתפות עצמית ופרמיה נוספת במקרה של תאונה

  • תאונה כשלאשם אין ביטוח
    עומר | 21/04/2020 02:50

    שלום,
    רכב נכנס בעוצמה ברכב שלי בחנייה (לא היה אף אחד ברכב שלי, מנוע מדומם).
    כתוצאה מכך הרכב שלי פגע ברכב נוסף.
    לאחר בדיקת שמאי, הרכב שלי ירד מהכביש.
    לאדם הפוגע אין ביטוח.
    דורשים ממני השתתפות עצמית והכסף לחידוש הביטוח מה-01/04/2020 (למעלה מ-3000 ש"ח) "הלכו" ולא ניתן להעביר אותם על רכב אחר.
    אני בתחילת התהליך ומרגיש לי שחוסר המיומנות שלי פוגע בי ובזכויות שלי.
    אני נכה עם תו נכה אם זה תורם איכשהו למקרה.
    כיצד עליי לפעול?

    תודה מראש

    • השתתפות עצמית ופרמיה נוספת במקרה של תאונה
      עו"ד מיטל ירון | 22/04/2020 19:10

      ערב טוב עומר,

      צר לי על עוגמת הנפש שנגרמה לך.

      כתבת שהרכב ירד מהכביש. אם הכוונה היא לכך שהרכב שלך הוגדר כטוטל לוס (אובדן גמור או אובדן גמור להלכה) חברת הביטוח אינה רשאית על פי חוק לדרוש השתתפות עצמית. מנגד, על פי חוק היא אינה מחויבת להחזיר לך את יתרת הפרמיה מהמועד שבו הפוליסה פקעה (למעשה, ממועד התאונה) עבור תקופת הביטוח שהותרה, אלא אם כן נקבע אחרת בפוליסה.

      חברת הביטוח רשאית לדרוש תוספת פרמיה בעת חידוש הביטוח למרות שהתאונה לא היתה באחריותך.

      לצערי, איני מכירה הנחות בביטוח מקיף שניתנות לנכים אבל הייתי מבררת זאת במוסד לביטוח לאומי ו/או בנציבות שוויון לאנשים עם מוגבלויות.

      בכל מקרה, כדאי לברר עם חברות הביטוח נוספות לגבי עלות ביטוח שכן יתכן שחלקן נותנות הנחה לנכים.

      כמו כן, ניתן להתמקח עם חברת הביטוח לגבי תוספת הפרמיה שהיא דורשת ולבקש שלא יחשיבו את התביעה שהתאונה בגינה לא היתה באחריותך.
      לאחר מכן תוכל לתבוע את הנהג הפוגע בתביעות קטנות על הסכום שתשתלם (תוספת הפרמיה ו/או השתתפות עצמית)

      אני כאן לרשותך לכל שאלה.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law