האם ניתן לחייב אדם דימנטי לביצוע פיום קנה?

  • אימא דימנטית, מוזנת ומונשמת
    ליאל | 17/04/2020 09:50

     אמי בת 87, דימנטית עם פרקינסון קל. לפני שבועיים הקדימה קנה לושט, איבדה את ההכרה ומאז היא מונשמת, מוזנת ומורדמת בביהח. נסיונות לגרום לה לנשום עצמונית לא צלחו והרופאים מבקשים רשות המשפחה לפיון קנה הנשימה. אני מבין שגם אם לא נסכים ההליך יבוצע כדי להמשיך את חייה. אנחנו חמישה ילדים שצופים קדימה ורואים שהמשך חייה יהיה במוסד סיעודי, באיכות חיים ירודה ומיותרת. אנחנו מבקשים לסיים את חייה כאן ועכשיו. אנחנו תמימי דעים בנושא. האם ניתן לבקש מבית החולים להפסיק את חייה. אני יכול לציין כאן בשם כל הילדים שמה שמניע אותנו זאת אהבה גדולה לאמנו ושום אינטרס אחר. לא יכולים לראות אותה בסבל מתמשך וללא תכלית. ושוב, כיצד ניתן לאלץ את בית החולים לא להמשיך להחיות אותה? תודה

    • האם ניתן לחייב אדם דימנטי לביצוע פיום קנה?
      עו"ד ורד פרי | 28/04/2020 11:04

      שלום ליאל,

      הדאגה לאמכם ולאיכות חייה ברורה מתוך מה שכתבת. אני מקווה שבית-החולים קיבל את עמדתכם וכיבד אותה, ולא ביצע פעולות רפואיות שלא יהיה בהן שום דבר מעבר להארכת חיים שקשה לראות בה איכות כלשהי.
      אם מישהו מהילדים יתמנה כאפוטרופוס לגוף, הוא יוכל למנוע ביצוע פרוצדורות רפואיות שאתם חושבים שהן מיותרות.
      אי אפשר כמובן לבקש להפסיק את חייה, אבל אפשר בהחלט לדרוש לא לבצע פעולות החייאה או הארכת חיים יזומות.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il