האחות השתלטה על הכספים של ההורים שאינם צלולים

  • אפוטרופסות
    יוסי | 14/04/2020 06:35

    אימי מאובחנת כלא צלולה ואבי גם כן אינו צלול אך זה עדיין לא רישמי. לאחותי קשר הדוק עם אבי ולמרות שגם הוא אינו צלול באמצעותו היא השתלטה על עינייניהם וחשבונות הבנק שלהם ומזה כמה חודשים אינני יודע אפילו מה היא עושה בחשבונותיהם כי היא מסרבת לפעול בשקיפות למרות שדרשתי זאת.
    מה אוכל לעשות? למי לפנות כדי לקבל שקיפות ושותפות בהחלטות לגבי הורי?
    בתודה מראש.

    • האחות השתלטה על הכספים של ההורים שאינם צלולים
      עו"ד מיקי חשמונאי | 21/04/2020 13:14

      יוסי שלום,

      אם להבנתך הוריך אינם צלולים ויש צורך לדאוג לענייניהם, יש צורך להגיש בקשה למינוי אפוטרופוס עבור כל אחד מהם.

      בדרך זו, לאור העובדה שעל האפוטרופוס להגיש דוחות לאפוטרופוס הכללי, מי שימונה יצטרך לחשוף את הנתונים.

      כרגע בינתיים, אתה יכול לפנות לבנק, בו מתנהלים חשבונותיהם, להסביר את המצב ולברר כיצד מבוצעות הפעולות הכספיות שלהם והאם אחותך קיבלה מההורים זכות לעשות זאת (יפוי כח, שותפות בחשבון וכד').

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il