חלוקה בחגים

  • חלוקה בחגים
    יהל | 13/04/2020 14:15

    שלום

    במסגרת הסדרי הראיה שלנו עבור החגים
    שהתקבלה מהרווחה וקיבלה פסק דין
    רשום שבחג הפסח האב יקבל את הילדים יום לפני החג ונקבו בתאריך עברי עד לתאריך יג בניסן שעה ארבע
    לאחר מכן במחצית החג ישהו אצל האם עד יום חמישי יח' בניסן עד שמונה וחצי
    כמובן כל שנה מתחלף
    ימי חמישי זה ימים קבועים של האם
    האב מנסה לרמות ולהגיד שצריך להחזיר בשמונה וחצי כי כתוב.
    הכוונה היתה שכשיוצא חג מחזירים לצד השני לפי הסדרי הראיה והימים הקבועים
    הימים הקבועים שלי הם ימי א ,ג'ו ה
    ושלו ב וד
    בחג אחר שהיה  הילדים היו אצלי ביום שלישי רביעי של פורים ואני החזרתי לו בשמונה וחצי כ כפי שנכתב
    יום רביעי זה  יום שלו לכן אני היא זאת שהחזרתי
    לי זה ברור ,לאב שמנסה בכל דרך להתנקם בי
    איים עלי שיבוא לאסוף כי ככה כתוב "עד שמונה וחצי"
    מה עלי לעשות ?
    אני מפחדת הוא יכול להזמין משטרה ולאיים עלי לנגד עיני הילדים
    איך אפשר לאכוף את זה
    יום חמישי החג מסתיים וזה בערב יום רגיל ששיך לי בהסדרי הראיה
    אדיק שוב בסידור תמיד כתוב מ....
    עד... שמונה וחצי וכתוב אב אם לשם המחשה ותמיד שנה לאחר מכן מתהפך
    (צאת החג שזה שמונה וחצי )
    אשמח לסיוע...

    • חלוקה בחגים
      יהל | 15/04/2020 08:42

      אדייק עוד
      למשל בפסח כתוב
      חג ראשון ומחצית חול המועד  אצל האם (זה מתחלף כל שנה) מתאריך יג ניסן שעה ארבע עד יח' ניסן שעה ארבע.
      מחצית שניה חול המועד וחג שני אצל האב יח' ניסן שעה ארבע עד כ"ב ניסן שעה שמונה וחצי .
      השנה יוצא שהאב קיבל חג ראשון והאם את החג השני
      לפי מה שכתוב חלוקת החג החלק השני
       עד כב ניסן שזה יום חמישי בשמונה וחצי.
      האב מתעקש שהילדים צריכים לחזור אליו למרות שימי חמישי אלו ימים שלי לפי הסדרי הראיה
      לא מענין אותו הגיון
      אחרת מה ההגיון שבכל חג אצל מי שהיו הילדים יצטרך להחזיר לשני גם אם אלו ימים או שבתות שלו???

    • חלוקת זמני השהות בחגים
      עו"ד מיקי חשמונאי | 21/04/2020 13:10

      יהל שלום,

      לצערי קצת קשה להבין, בעומס הפרטים, מה בדיוק הסוגיה.

      מכל מקום, בתקופות כאלה של חגים (חגי תשרי וחופשת פסח + 2 החגים וחוה"מ) וחופשת הקיץ, הורים רבים נוהגים לערוך מראש טבלה, אשר מחלקת את הימים ביניהם, תוך התחשבות גם בטובת הילדים (כדי שלמשל לא יהיה מצב שבו הילדים נשארים ברצף ימים רבים אצל הורה אחד ולא רואים את ההורה השני).

      אני מאוד ממליצה לך, כדי למנוע מראש ויכוחים מסוג זה, לנסות להסדיר איתו את הדברים מראש, בטבלה מסודרת שתתייחס כל פעם לתקופה הבאה, באופן ספציפי בכל שנה בנפרד (שכן כידוע, החגים "נופלים" בימים שונים בשבוע ולכן השפעתם על זמני השהות ה"רגילים" משתנה משנה לשנה.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il