בתי לא רוצה לישון אצל אביה. מה לעשות?

  • הקטינה לא רוצה לישון יותר אצל האבא
    קרן | 10/04/2020 12:19

    הקטינה בת 3.5 ואנחנו במשמורת משותפת.
    כבר כמה שבועות שהקטינה לא רוצה לישון אצל האב...האב לא מתעקש על כך והיא מזהה את החולשה....כל תקופת משבר הקורונה הקטינה שומעת שיש בכל מקום חיידקים;בגן שעשועים,בגן,בעבודה ולכן אנחנו המון בבית וצריכים לשטוף הרבה ידיים..
    לי יש בן מנישואים קודמים והוא שאל אותה חמה היא לא רוצה לישון אצל האב הקטינה השיבה שיש אצלו חיידקים....חחח...מניפולטיבית....מה שקרה בפועל שהאב הסריט אותה בוידאו וחקר אותה מי אמר שעש אצל אבא חיידקים אז הקטינה אמרה אמא...
    האב טוען שאני מסיתה אותה נגדו ואין בזה בכלל אמת...אני אומרת לו שהוא צריך להיות קשוח עם הקטינה ולא לוותר לה! הקטינה מבקשת שאגיע לבית האב ולחכות עד שהיא תירדם...האב זורם עם בקשתה ואני ממש לא מסכימה ולא חושבת שזה הפתרון...
    האב מאיים בפניה לבית משפט...האם הסרטון כביל?

    • בתי לא רוצה לישון אצל אביה. מה לעשות?
      עו"ד רוית טוב-לי | 12/04/2020 06:19

      קרן, שלום,

      ייתכן שהאב מנסה לנצל את המצב החריג וייתכן שהוא באמת לא יודע כיצד לטפל בקטינה וברצונותיה.

      הסרטון אכן קביל בבית המשפט, אבל ככלל שופטים אינם רואים בעין יפה הסרטה ותחקור של ילדים, בטח בגיל הזה.

      כדי להבטיח המשך קיום קשר תקין בין הילדה לאב, וגל על מנת להבטיח את עצמך מפני טענות עתידיות לניכור הורי, שהיום הן באופנה, הייתי שולחת לאב הודעה וכותבת לו שאת מודאגת מכך שהקטינה אינה רוצה לישון אצלו, שאת מעולם לא מנעת ולא תמנעי לינה, שאין לך כוונה להגיע לביתו ולחכות שהיא תירדם, ושעם כל הכבוד לרצונותיה של ילדה בת 3 - אתם ההורים ואתם מחליטים. הייתי מציעה לו לעשות יחד שיחה לילדה ולהתעקש שהיא ישנה אצל האב בימים שלו, ושלא נשקפת לה כל סכנה מכך, ולעמוד בכך גם אם הפעמים הראשונות קשות והיא עושה "סצנות". כן הייתי מציעה לו לפנות יחד לבעל מקצוע - כיום יש מטפלים שמייעצים בזום.

      הדגש הוא לנסות לטפל בבעיה יחד. הילדה מזהה את הקונפליקט ביניכם ומנצלת אותו.

      היי אסרטיבית ועקבית והדגישי שקיום קשר תקין ורציף עם שני ההורים הוא האינטרס של שלושתכם.

      אני מניחה שהאב לא ימהר לפנות לבית המשפט, זה סיפור יקר וכרגע אף אחד לא טובע בכסף.

      בהצלחה ובאיחולי בריאות,

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il