שאלה בנוגע לחשיפת תוכנית של"צ של מורשע בדין

  • שאלה לעו"ד מורשתי
    שאול | 10/04/2020 01:35

    שלום,

    האם תוכנית של"צ חסויה בפני הצד שכנגד?
    כוונתי היא למסגרת הימים והשעות שיכולה לאפשר מעקב אחר ביצועה בפועל.

    אני שואל מפני ששירות המבחן לא יכול לעקוב ביסודיות אם בכלל האם השל"צ מבוצע, ויש חשש ממשי שהוא לא יבוצע.

    תודה

    • שאלה בנוגע לחשיפת תוכנית של"צ של מורשע בדין
      עו"ד אמיר מורשתי | 13/04/2020 11:21

      שאול יקר, ראשית הצד שכנגד במשפט פלילי הוא התביעות או הפרקליטות לפי העניין והתוכנית של השל"צ כמובן לא חסויה בפניהם. ככל ואתה מתייחס לנפגע העבירה, הרי שהוא לא הצד שכנגד כאמור, ואין לו זכות מוקנית בדין להיות חשוף לימים והשעות בהן המורשע אמור לרצות את עבודתו וגם אין כל הגיון בכך, שהוא יבצע את הפיקוח על המורשע. יחד עם זאת, אני חייב לחלוק עליך לגבי מסקנתך ששירות המבחן לא יכול לעקוב ביסודיות אם בכלל על תוכנית השל"צ ויעידו לעניין זה אותם מקרים לא מעטים בהם שירות המבחן מגיש בקשות להפקיע את תוכנית השל"צ לאור אי עמידת המורשע בתוכנית שנבתנה לו. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי