קראתי בפס"ד שתומך כזה נטול שיניים-מה דעתכם?

  • תומך החלטות
    גלית | 09/04/2020 14:08

    בני פוחז, נכה נפשית,לא קטין, צפוי לקבל פרס פיס גדול. ככל שהבנתי, אני או אחר נוכל להתמנות כתומכת החלטות שלו. מי או מה מבטיח שהוא באמת יחשבן לנו בשימוש בכסף? כלומר לא יעשה בסופו של דבר-מה בראש לו..למשל ללכת לקזינו עם הכסף..

    • קראתי בפס"ד שתומך כזה נטול שיניים-מה דעתכם?
      גלית | 10/04/2020 10:23

      פס"ד 68383-03-16 האם אפשר לגרום לכך שיהיה עם שיניים? באיזו דרך בתמצית?

      • והאם נכון שתומך פטור מדיווחים תקופת כמו אפוטרופוס
        גלית | 10/04/2020 10:28

        תודה

    • האם תומך החלטות יכול להגן על בני?
      עו"ד רוית טוב-לי | 12/04/2020 06:32

      גלית, שלום,

      אני מברכת על שאלתך ומזדהה עם מצבך הלא פשוט.

      תומך החלטות הוא רעיון מצויין, יציר שופטת חכמה מחיפה. הרציונל הוא שבמינוי תומך החלטות יש פגיעה מינימלית בזכויותיו האדם (המילה חסוי בוטלה כחלק ממהפיכת "כבוד האדם"). הבעיה היא בביצוע. משרד המשפטים היה אמור להתקין תקנות בנושא, אבל הן לא תוקנו וזה לא צפוי להשתנות בעתיד הקרוב.

      לכן, אפילו תמוני כתומכת החלטות, הפיקוח בעייתי וחסר.

      יש מה לעשות, לדוגמא, לבקש שהצו יורה שתרשם הערה בחשבון הבנק ליידע אותך על כל פעולה, אך מדובר ביידוע ולא בקבלת אישור.

      האפוטרופוס הכללי רשאי לדרוש מתומך החלטות דיווח שוטף, אך לא מדובר בחובה כמו במקרה של אפוטרופוס.

      אני כשלעצמי סבורה שאין במנגנון הזה מספיק שיניים, שהוא איננו "אפוי" דיו, והוא אינו מבטיח את בנך.

      הייתי מנסה לשכנע את בנך לערוך ייפוי כוח מתמשך לטובתך, שיירשם כבר עכשיו בספרי הבנקים ויטיל מגבלות על יכולת המשיכה שלו.

      אם הוא לא מסכים, ניתן לפנות לבית המשפט בבקשה למינוי אפוטרופוס, אבל היום בתי המשפט נרתעים במיוחד מלמנות אפוטרופוס לאדם שלא מעוניין בכך.

      תמיד כדאי להתייעץ פרטנית עם עורך דין מנוסה ואמין.

      בהצלחה ובאיחולי בריאות,

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il

      • תודה, המשך>>>>>>>
        גלית | 12/04/2020 19:01

        האם הנוהל שפורסם בעניין תומך החלטות לא יכול להחליף, ואולי כבר מחליף, את התקנוות החסרות?

        והאם יפוי כח מתתמך לא נועד רק למבוגרים או כאלו שעלולים לאבד בקרוב כושרם המנטלי?!

        • ואחרון חביב
          גלית | 13/04/2020 09:53

          האם הסכם נמאמנות פרטי לשמירה הכסף או להשקעתו  בנתיבים סבירים,עם הוראות בלתי חוזרות, לא עדיף  על מיופה כח מתמשך שנראה יותר מסובך?!