האם נזקי מים עקב ליקוי באיטום מכוסים בפוליסת דירה?

  • דחיית תביעה בידי חברת הביטוח
    אייל | 08/04/2020 18:55

    שלום

    כתוצאה מהצפת מים אצל השכן מעלי,ניזוקה הדירה שלי,הגשתי תביעה לחברת הביטוח בה אני מבוטח,בשורה התחתונה דחתה את תביעתי בטענה כי הנזק נגרם בשל כשלים  באיטום המבנה(?)

    אודה לתשובתכם

    אייל

    • האם נזקי מים עקב ליקוי באיטום מכוסים בפוליסת דירה?
      עו"ד מיטל ירון | 09/04/2020 18:10

      אייל שלום וחג שמח,

      חסרים פרטים בנוגע לנסיבות ההצפה אצל השכן וכיצד המים הגיעו לדירתך וגם לא ניתן להתייחס לשאלתך מבלי לבדוק את הפוליסה שלך.

      ההרחבה לנזקי מים מכסה גם נזקים שמקורם בדירה אחרת בבית המשותף. הרחבה זו אינה מכסה נזקים שנגרמו כתוצאה מאיטום לקוי בדירה אלא אם כן נרכשה הרחבה נוספת לנזקים שנגרמו עקב כך.

      כדאי  להביא בעל מקצוע שיבדוק האם יש צדק בטענה שהנזק נגרם עקב ליקוי באיטום - האם אכן קיים ליקוי באיטום והאם בכלל קיים איטום שיכול היה למנוע את הנזק.

      בכל מקרה, ייתכן שקיימת לך עילת תביעה נגד השכן ככל שההצפה ארעה עקב רשלנותו. כמו כן, ככול שיש לשכן פוליסת ביטוח שכוללת כיסוי לנזקי צד שלישי וההצפה ארעה עקב רשלנותו, חברת הביטוח שלו אמורה לכסות את הנזק שלך במלואו.

      אני כאן לרשותך לכל שאלה נוספת.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law