האם עדיין צריך לשלם מזונות מלאים לבני שבתיכון?

  • המשך תשלום מזונות במקרה של כוח עליון
    ג'קי | 08/04/2020 18:05

    בהסכם הגירושים שלנו נקבע כי עלי לשלם מזונות לאחד מילדי הגר עם גרושתי תוך הפחתה של 2/3בהגיעו לגיל 18 או סיום לימודיו בתיכון, המאוחר מביניהם. הילד מסיים י"ב ובמצב רגיל ביוני הקרוב הייתי אמור להפחית את דמי המזונות. עקב המצב הלימודים הופסקו במרץ ובחינות הבגרות אמורות להתקיים בחודשים יוני ויולי. האם עלי להמשיך ולשלם מזונות מלאים בתקופה זו? תודה

    • האם עדיין צריך לשלם מזונות מלאים לבני שבתיכון?
      עו"ד רוית טוב-לי | 12/04/2020 06:41

      ג'קי, שלום,

      זו שאלה של פרשנות ההסכם שנכון לרגע זה אין לה תשובה חד משמעית, וכל תיק יוכרע לגופו.

      אני מעריכה שבית המשפט היה קובע שהפרשנות התכליתית של ההסכם מחייבת תשלום מלא לבנך כל עוד הוא חי בבית באופן מלא, כמו בעת לימודים בתיכון. כעת, הוצאותיה של גרושתך רק עלו.

      מנגד, יכולה להישמע דעה נגדית, שגם אתה נפגעת מהמשבר ולא צריך להינזק מהתארכות שנת הלימודים. כן ביכולתך לטעון שהכוונה ב"סיום לימודיו" היא סיום ההוראה הפרונטלית, ולא סיום בחינות הבגרות.

      כמובן שהכי טוב, כמ תמיד ובמיוחד במצבים מעורפלים, להגיע להסכמות שניתן לחיות איתן ישירות עם האם, בטח בהתחשב בכך שהכרעה משפטית עולה כסף, שעולה קרוב לוודאי על סכום המזונות שבמחלוקת.

      בכל מקום, יש כבר פסיקה לפיה משבר הקורונה אינו כוח עליון, ושהוא משפיע לרעה על כל המשק, באופן אחיד.

      בהצלחה ובאיחולי בריאות,

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il