האם חיוב בהליך פלילי שולל פיצוי אזרחי?

  • כפל תשלום
    דני | 08/04/2020 00:46

    הגשתי קובלנה וזכיתי. במקביל אני מנהל הליך אזרחי. האם הפיצוי שנפסק לי שולל אפשרות לפיצוי בהליך האזרחי?
    שהרי בהליך הפלילי נקבע שהיתה כוונה לפגוע. אלא שבמקרה זה אין סמכות לכפל פיצוי. האם אפשר לתבוע בהליך האזרחי כפל פיצוי?
    תודה

    • האם חיוב בהליך פלילי שולל פיצוי אזרחי?
      עו"ד אורי שורר | 15/04/2020 22:24

      דני שלום,

      כעיקרון, הליך פלילי אינו שולל זכאות לקבלת פיצוי כספי בהליך אזרחי.

      יחד עם זאת, לא מן הנמנע כי בית המשפט בהליך האזרחי ייקח בחשבון, במסגרת שיקוליו בקביעת גובה הפיצוי, כי כבר נפסק פיצוי בגין הוצאת הדיבה.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il