תכנית פירעון בהליך פשיטת רגל

  • סהכ ההליך בפשיטת רגל
    נאור | 07/04/2020 15:18

    שלום רב..
    אני ובעלי התחלנו הליך פשיטת רגל באפריל 2018
    בגלל כמה עיכובים טכנים. בינהם הקורונה .. הדיון שהיה אמור להתקיים התבטל..
    סהכ משלמים כבר שנתיים בדיוק . את התשלומים..
    מוסכם על כולם בתום לב , ויש המלצה לפשר..
    אבל.. מ 500 לזוג העלו לנו ל 2500 .. שזה טכנית בלתי אפשרי.. מעבר לכך שכרגע אחד מאיתנו בחלת עקב המצב.. והדבר השני שהכי מטריד אותי.. זה שזה לעוד 60 חודשים.. אני לא עורכת דין.. ולא מתיימרת להבין את החוק.. אבל יודעת שההליך החדש הרפורמה ב 2018 או 2017.. הייתה לתחום את ההליך... ולא למשוך אותו על 7 שנים..
    מיואששת...
    האם אני טועה?
    חג שמח .. אודה לתשובתכם המהירה

    • תכנית פירעון בהליך פשיטת רגל
      עו"ד עומר נירהוד | 07/04/2020 17:40

      שלום,

      לא ברור לי - בדרך כלל ישנה סיבה להעלאת התשלום החודשי, דבר שמנהלים מיוחדים אוהבים לעשות טרם דיון ההפטר. אבל למה את קובעת שיש חמש שנים קדימה? קיבלת תכנית תשלומים? ללא דיון?? לא ניתן לתת תוכנית פרעון ללא דיון כי זו זכות של הנושים להגיע ולהביע דעתם. משהו לא סביר פה. אני צריך מידע יותר מדוייק.

      בעיקרון - אפשר להתנגד להעלאת התשלום החודשי, צריך להבין למה העלו אותו לסכום כזה.

      אני מציע שתפני ליעוץ מקצועי - כנראה שהוא יעלה לך הרבה פחות מ 150 אלף שקל שאתם אמורים לשלם כרגע לפי התוכנית, ואף פחות מהחיסכון שהוא כנראה יחסוך לכם.

      בינתיים שיהיה חג שמח!

      בברכה,

      עומר נירהוד, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל

      רחוב הערבה 3, איירפורט סיטי
      טל': 03-3036301 ; מייל: omer@nirhod-law.co.il

      • המשך תגובה
        נאור | 07/04/2020 18:14

        אני אסביר..
        קיבלנו תכנית פרעון.. לפני שיהיה דיון.. בבת משפט
        עד עכשו שילמנו כזוג 450 שח ביחד..ועכשו תכנית הפרעון שהוצעה לנו היא 2500 שח ל60 חודשים.. ככה רשום בדוח הסופי..
        כאמור לפי מיטב הבנתי סהכ ההליך לפי החוק החדש 2013
        מקסימום של 4.5 שנים
        המנהל המיוחד העלה לי מ 250 לחודש ל 1250 לאדם לחודש.. זה לא פרופורציונלי בכלל.. כסף שלא יהיה לנו מאיפה להשיג..
        לשאלתך.. שנתיים לא העלו לנו את הסכום המקורי שקבע בית המשפט.. 200 לי,250 לבעלי..
        התנהלנו בתום לב, דוחות בזמן ( למרות שרשמו שיש פיגור של 6 חודשים) יש לי את כל הקבלות.
        מה ראלי שבית המשפט יאשר ? כי אנחנו נתנגד לסכום
        ומה שחשוב לי... האם זה באמת חוקי לקבוע לנו עוד 60 תשלומים? לאחר שאנחנו כבר 24 חודשים בהליך?

        • תכנית תשלומים לפי הפקודה
          עו"ד עומר נירהוד | 14/04/2020 13:53

             אתם בהליך הישן - לפי פקודת פשיטת הרגל.

          בהליך הזה ניתן לקבוע גם 80 תשלומים, כך שזה חוקי.

          מה שכן, אסור לכם להסכים לגובה תשלומים שלא תוכלו לעמוד בהם. תתעקשו.

          בברכה,

          עומר נירהוד, עו"ד
          מנהל פורום פשיטת רגל

          רחוב הערבה 3, איירפורט סיטי
          טל': 03-3036301 ; מייל: omer@nirhod-law.co.il

          • הוספה לשאלה?
            נאור | 14/04/2020 15:16

            הי בהמשך לתגובתך... למה הליך ישן? ההליך שלנו התחיל ב 2018...
            ולפי מה שהבנתי.. בעקבות הרפורמה החדשה ..( לא זאתי של עכשו) כל הליך שהתחיל ביוזמת החייב לאחר 2013
            מקסימום ההליך 5 שנים ..
            לאחר 18 חודשים דיון ותכנית פרעון..
            ולאחר מכן 36 תשלומים חודשיים
            אז לא ברור לי למה כתבת שאנחנו בהליך הישן ?
            אודה להסבר
            חג שמח

            • הליך פשיטת רגל ישן מול חדש
              עו"ד עומר נירהוד | 17/04/2020 15:25

              אתה חצי צודק -

              עד 14.9.2019 - ההליך הישן, לפי פקודת פשיטת הרגל 1980 (במסגרתו גם הרפורמה מ 2013).

              מ 15.9.2019 - ההליך החדש, לפי חוק חדלות פירעון 2019.

              בהליך הישן, לפי הרפורמה, ההנחיה הכללית של הכנ"ד דאז דוד האן היתה הליך של חמש שנים. בפועל בתי המשפט נתנו תוכניות פירעון בטווח של 18-80 חודש (בנוסף ל 18 חודש עד למתן תוכנית הפירעון).

              אז תאוריה לחוד ומציאות לחוד....

              בברכה,

              עומר נירהוד, עו"ד
              מנהל פורום פשיטת רגל

              רחוב הערבה 3, איירפורט סיטי
              טל': 03-3036301 ; מייל: omer@nirhod-law.co.il