הרשאת משיכה לאפוטרופוס לרכוש

  • אפוטרופוס
    אלי | 06/04/2020 17:50

    אפוטרופוס לרכוש חסוי.
     מעניין אותי מאד אילו כספים הבנקים כן נוהגים לשחרר, ללא אישורי בתי משפט, שקבעו במינוי משיכות להוצאות שוטפות
    כגון דמי שכירות ?! צריך להציג חוזה שכירות?
    דמי מחיה? איך מראים? וכו'
     רציתי לדבר עם אפוטרופוס מנוסה בעניין או עו"ד

    • הרשאת משיכה לאפוטרופוס לרכוש
      עו"ד רוית טוב-לי | 06/04/2020 22:48

      אלי, שלום,

      אני ממליצה שתפנה לפקיד הבנק בבנק הספציפי והוא ינחה אותך לפי הכללים הספציפיים הנהוגים בסניף.

      ככלל, עליך לדאוג לרישום הערה בחשבון על ניהול באמצעות אפוטרופוס וכן להגיש פרטה.

      ככלל, מעבר לסכומים הדרושים למחיה שוטפת של בעל החשבון, על פי ממוצע המשיכות שקדם למינוי, לכל משיכה נדרש אישור בית משפט / האפוטרופוס הכללי (על בסיס טופס סל מחיה).

      אלו עניינים מורכבים ולכן נכון יהיה לפנות לייעוץ פרטני אצל עו"ד מומחה בתחום.

      בהצלחה, רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il

      • תודה המשך>>>>>
        אלי | 07/04/2020 09:19

        האם כל סניף ידרוש פרטה תחילה?!

        מה זה עניינו בקשר שלי עם האפוטרופוס הכללי ?

        מדובר בבגיר גיל 16 אז?

        האם למשל הצגת חוזה שכ"ד יספיק למשל?!

        • תיקון הגהה
          אלי | 07/04/2020 09:21

          תיקון חסוי בגיר 18.1