העתקה של ציור מפורסם

  • העתק של ציור מפורסם
    דניאל | 06/04/2020 14:16

    האם מותר לי להפיץ העתק של ציור מפורסם שציירתי עם תוספת שינוי הומוריסטי/ אקטואלי ?

    אין כוונה למכירה .

    • העתקה של ציור מפורסם
      עו"ד אפי אהרונוב | 06/04/2020 14:32

      דניאל שלום,

      ככלל, העתקה של יצירה או של חלק מהותי ממנה מהווה הפרת זכות יוצרים.

      יחד עם זאת, יתכן וזכות היוצרים באותו ציור מפורסם כבר פקעה ואם כך הוא, הרי שהיצירה הופכת להיות נחלת הכלל.

      כמו כן, לאור דבריך שלא מדובר בשימוש מסחרי וככל שיש בשימוש רכיב סאטירי/ביקורתי הרי שייתכן וההעתקה תיחשב ל"שימוש הוגן" מותר, קטגוריה המושפעת מקריטריונים שונים אשר אותם יש לבחון בעזרת עו"ד הבקיא בתחום, באופן פרטני ובכל מקרה לגופו, טרם ביצוע פעולה כלשהי.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il