סמכות בית משפט זר בענייני הגירת ילדים

  • גירושים בחו"ל
    מיכל | 04/04/2020 02:08

    שלום,

    אני ישראלית שנשואה לגבר מחו"ל. יש לנו שלושה ילדים מתחת לגיל 9. מלפני הנישואים ועד לפני שנתיים וחצי גרנו בישראל. בן זוגי לא עבד בארץ ובעצם אני זאת שפרנסתי אותו ואת המשפחה. עליי לציין, שאני מבוססת כלכלית.

    בכל התקופה שגרנו בישראל, אני ממנתי את הטיסות והשהייה של ביקורי המולדת שלו.

    כאמור לפני שנתיים וחצי, עשינו רילוקיישן למדינה בה הוא אזרח לניסיון. הסכמנו בעל פה, שבמידה ולא יתאים מאיזושהי סיבה, נחזור לארץ.

    יחסינו עלו על שרטון. החלטנו להתגרש. הוא עזב את הבית ולקח איתו את הדרכונים, ותבע אותי בבית משפט של אותה מדינה. בכתב התביעה הוא דורש שהילדים ישארו באותה מדינה ותובע חצי מהכספים שלי.

    עליי לציין, שבמדינה הנוכחית הוא עבד, אבל לא שיתף אותי בחשבונות שלו. אני מימנתי את השכירות הגבוהה שהסתכמה למעלה מ 10000 שח מכספים שהזרמתי מהארץ מהחשבונות שלי, והוא שילם את שאר ההוצאות, כגון לימודים, אוכל וכו'. את ההוצאות האישיות שלי, אני מממנת בכספי.

    שאלותיי?

    1. האם בית המשפט של אותה מדינה יכול לקבוע שהילדים יגדלו במדינה החדשה למרות שהם ישראלים(הם גם בעלי אזרחות של אותה מדינה)?

    2. האם הוא זכאי לקבל חצי או כל חלק מהכספים שלי שעשיתי טרם הנישואים? הכרתי אותו ללא נכסים, וכאמור בארץ הוא לא עבד כלל. במדינה החדשה הוא עובד שתיים וחצי..

    תודה מראש,

    מיכל

    • סמכות בית משפט זר בענייני הגירת ילדים
      עו"ד רוית טוב-לי | 06/04/2020 22:32

      מיכל, שלום,

      אני ממליצה לך לפנות לייעוץ פרטני אצל עו"ד המתמחה בדיני הגירת קטינים.

      לשאלתך, בית המשפט במקום מגוריהם הנוכחי של הילדים רשאי בהחלט לקבוע שהילדים יישארו לגור בארץ מגוריהם הנוכחית. כל מקרה נבחן לגופו לפי נסיבותיו ולפי טובת הילד.

      לגבי חלוקת זכויות ממוניות, עלייך להתייעץ עם עורך דין מקומי המתמצא בדינים של המדינה הרלוונטית.

      בהצלחה, רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il