הגשת תביעת נזיקין בתקופת הקורונה

  • האם בימים אלו ניתן להגיש תביעת נזיקם בבימ"ש? ה
    אינה | 02/04/2020 15:11

    וכמה תעלה לי אגרה לתביעה בסיסית בבימ"ש השלום כשססכום התביעה הוא מיליון שקלים? תודה!

    • הגשת תביעת נזיקין בתקופת הקורונה
      עו"ד גיל קראוס | 02/04/2020 16:15

      צהריים טובים,

      ניתן להגיש תביעה באמצעות אתר האינטרנט נט המשפטץ המזכירויות עצמן סגורות למעט מקרים דחופים.

      לגבי אגרה, תלוי אם מדובר בתביעת נזקי גוף או רכוש. אם מדובר בתביעת רכוש, אז האגרה משולמת ב- 2 חלקים כאשר בעת הגשת התביעה משלמים 1.25% מסכום התביעה והחלק השני של 1.25% משולם בעת קביעת התיק להוכחות.

      אם מדובר בנזקי גוף אז האגרה היא קבועה ובבית משפט השלום עומדת היום על סביבות 712 ש"ח.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il