הקראת סיפור לילדי הגן בימי משבר הקורונה

  • הקראת סיפור
    הילה | 25/03/2020 15:53

    שלום רב,
    אני גננת ומנסה בימים אלה לשמור על קשר עם ילדי הגן.
    האם צילום וידאו שלי מספרת סיפור עלול להוות הפרת זכויות יוצרים?
    אני לא מתכוונת להעלות לרשת, אלא לשלוח את הסרטון לילדי הגן...
    תודה

    • הקראת סיפור לילדי הגן בימי משבר הקורונה

      הי הילה

      ראשית ברכות על הנכונות להנעים לילדי הגן את השהות בבית בשל השבתת גני הילדים בעקבות משבר הקורונה.

      כשאת מעלה סרטון וידאו בו את מספרת לילדי הגן שלך סיפור, ושולחת אותו רק לילדי הגן .

      עלייך להקפיד לציין את שם הסופר , בשל ההקשר שבו מדובר, כשהסרטון עולה לשידור כתחליף ליום לימודים בגן, הוא יכול לחסות תחת ההגנה של "שימוש הוגן" .

      מאחר ומדובר בשימוש בתוכן המוגן בזכויות יוצרים למטרת לימוד , הוראה ובחינה ע"י מוסד חינוך.

      בשל המצב במשבר הקורונה מדובר בלימוד מרחוק .

      מדובר במטרה חינוכית שלא למטרות רווח ביצירה שכבר פורסמה בעבר (בהנחה שמדובר בקריאת סיפור מספר ילדים).
      בברכה,

      אורלי ספיר סחייק, עו"ד
      מנהלת פורום זכויות יוצרים.
      מעלה השיחרור 15, חיפה
      טלפון:04-8528528 , מייל: orlylaw@zahav.net.il