חלוקת העיזבון

  • ירושה
    לוגי | 19/03/2020 22:17

    שלום רב,

    חמי נפטר  ז"ל, והותיר צוואה אחריו, היא טרם יצאה לאור אך לאחות בעלי היה עותק.

    בשל יחסים מעורערים עם האחות, היא הצליחה להערים על חמי לגזול מנתחו של בעלי כשתי חמישיות מהסכום המגיע לו לשני ילדיו המנוכרים לו מזה שנים מנישואיו הראשונים (אחת מהן לא ביולוגית שלו). היא טרחה להסיתם לאורך שנים לאחר שבעלי ניתק עימה קשר. חמי עבר אירוע מוחי וזו אינה הצוואה המקורית. זו צוואה שנערכה לאחר אירוע מוחי ראשון. בינתיים ולצערי הרב, בנו של בעלי בן ה-38 נפטר. החשש של בעלי שמא חלקו שנגזל מלכתחילה יגזל שוב לאור העובדה שלבנו לא הייתה משפחה זולת אימו (גרושתו מעל 30 שנה.

    השאלה האם גרושתו זכאית לחלקו של הבן? (גירושין מכוערים כשהוא נותר ערום ועריה, חמי לא סבל אותה, וממש לא היה בדעה צלולה חותם על צוואה כזו.

    בצוואה נכתב שהבן יורש מאביו חמישית מחלקו. הבן נפטר. מה קורה במקרה זה? הצוואה לא מפרטת... למה עליו להתכונן?

    תודה מראש

    בברכה

    לוגי

    • חלוקת העיזבון
      עו"ד מיקי חשמונאי | 24/03/2020 00:42

      שלום רב,

      לצערי שאלתך מורכבת מכדי שניתן יהיה להשיב עליה במסגרת הפורום ומבלי לעיין במסמכים הרלוונטיים.

      לכן, מומלץ לפנות לעו"ד מנוסה בתחום דיני הירושה, להציג בפניו את כל המסמכים ולפרט את כל העובדות, כדי לקבל תשובה מדוייקת.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il