זכויות יוצרים כשמוציא לאור אינו פעיל

  • זכויות יוצרים לאחר שהמו"ל הפסיק פעילות
    שרלין | 16/03/2020 23:21

    שלום רב,

    1. במידה והמו"ל כבר אינו פעיל (ספר בן 30) האם מותר לצלם ספר שלם? במקרה זה אין ממי לבקש רשות ומעולם לא יצא ספר אלקטרוני

    2. כנ"ל במידה ונשלחו מספר פניות למו"ל והוא אינו מגיב במשך מספר חודשים

    תודה רבה,

    שרלין

    • זכויות יוצרים כשמוציא לאור אינו פעיל

      שרלין שלום

      זכות היוצרים היא של מחבר היצירה, דהיינו הסופר.

      זכות שקיימת במשך כל חיי היוצר ו- 70 שנה לאחר מותו.

      לפיכך, עלייך לפנות לסופר או ליוצר של היצירה או ליורשיו (אם חו"ח נפטר)ולבקש את הרשות לפרסם את הספר.

      אלא אם כן, המחבר חתם עם המו"ל על הסכם שבו העניק למו"ל באופן מפורש את זכויות היוצרים בספר - שאז זכויות היוצרים הן של המו"ל.

      שנית, יש להתחשב בסיבה לפרסום : מסחרית או שמדובר במצב שהיא חוסה תחת ההגנה של שימוש הוגן.

      בכל מקרה מומלץ  להיוועץ עם עו"ד שמתמחה בזכויות יוצרים באופן פרטני.

      בברכה,

      אורלי ספיר סחייק, עו"ד
      מנהלת פורום זכויות יוצרים.
      מעלה השיחרור 15, חיפה
      טלפון:04-8528528 , מייל: orlylaw@zahav.net.il