התחלת הליכי גירוישין והסכמות

  • הסדרים זמניים של משמורת ורכוש
    יוספה | 08/03/2020 20:23

    שלום
    אם אני מעוניינת לפתוח בהליכים, בידיעה שהחל מפתיחת ההליכים חולפים שבועות מספר או חודשים עד לפגישת מהו"ת הראשונה,
    1.
    אני רוצה לעזוב את הבית המשותף לתקופת הפירוד כדי לצמצם חיכוכים, ולעבור לבית אחר בקרבת מקום בלי לנתק את הילדים מסביבתם הקרובה.
    האם יש לי זכות לקחת את הילדים הקטינים איתי?
    איך מסכמים הסדרי ראיה זמניים כשיש סכסוך נפיץ והבעל לא מסכים?
    האם יש לי זכות לעבור עם הילדים בניגוד לרצון הבעל? מי אמור לגשר במצב הביניים הזה?

    2. האם יש דרך חוקית למנוע מהבעל להסית את הילדים בצורה חמורה נגדי? גם ככה הם יינזקו מהטלטלה בחיים, אני חוששת שהם לא יעמדו בעומס הנפשי, והוא בטוח יסית בצורה חריפה.

    3. איך מגיעים להסכמה מבחינת כסף, האם יש מזונות זמניים עבור הילדים או מדור, אם האישה היא העוזבת? אם כן מי מחליט על כך ואיך?

    • התחלת הליכי גירוישין והסכמות
      עו"ד מיקי חשמונאי | 23/03/2020 23:32

      יוספה שלום,

      לפני תקופת הקורונה, המועד בו נקבעת פגישת המהו"ת הראשונה, תלוי ביחידת הסיוע אליה מוגשת הבקשה. יש יחידות בהן המועדים יותר קצרים ויש שהם יותר ארוכים.
      נכון להיום, עקב המצב, יחידות הסיוע אינן פועלות במתכונת רגילה, אלא בנושאים דחופים יותר, אשר מופנים אליהן ע"י בתי המשפט.
      ללא קצב למצב הנוכחי, ולאחר שהמצב יסתיים, אני משיבה לשאלותיך :
      1. בעיקרון, צעד חד צדדי של עזיבת הבית על ידיך, עלול לפגוע בך ברמה האסטרטגית ולכן חשוב שלא תעשי זאת (כמו גם כל צד אחר), לפני שתקבלי ייעוץ משפטי כוללני, מעו"ד מנוסה בתחום דיני משפחה.
      2. כל שאלותיך בנוגע ל"סיכומים" עם בעלך, מצריכות הסכמה ביניהם וכמובן שאי אפשר לכפות על אף אדם "להסכים", אם הוא אינו מעוניין בכך.
      עם זאת, אם יש נכונות מצידו להגיע להבנות איתך, הדרך הנכונה היא לעשות שאת באמצעות הידברות שלכם, בנוכחות עורכי דין של כל אחד מהם או באמצעות מגשר, עדיף וחשוב שיהיה עו"ד שמתמצא בדיני משפחה, שיסייע לכם להגיע להסכמות ראויות ונכונות, בהתאם למקרה הספציפי שלכם.
      3. לשאלתך בנוגע להסתה - מדובר בסוגיה קשה ביותר, שמתעוררת למרבה הצער לעיתים קרובות, כאשר אחד מההורים מנסה לנתק את הילדים מההורה השני. אמנם נכון להיום יש הרבה יותר מועדות לנושא זה, אבל השאלה האם ניתן למנוע זאת, תלויה בגילאי הילדים, בהתייחסות של השופט הספציפי שדן בתיק וההתייחסות של גורמי הרווחה שמעורבים בתיק.
      4. בנוגע למזונות הילדים, אמנם לא אמורה להיות השפעה לשאלה האם האשה עזבה את הבית או לא, כי המזונות הם זכות של הילדים, שנקבעת ממכלול נתונים וצרכיהם של הילדים, אולם כפי שאמרתי קודם - חשוב לא לנקוט באף צעד משפטי, לפני שאת מקבלת ייעוץ מעמיק ונרחב, מעו"ד שתחום עיסוקו דיני משפחה.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il