זכויות יוצרים בהופעה של פרדי מרקורי שמופיע בקליפ

  • וידאו קליפ ליוטיוב
    טל | 08/03/2020 12:47

    מצלם קליפ לוידאו, בקליפ מופיע ילד שצופה בטלוויזיה ובה מוקרן פרדי מרקורי בהופעה. האם זה בעייתי מבחינת יוצרים?

    • זכויות יוצרים בהופעה של פרדי מרקורי שמופיע בקליפ

      הי טל

      בווידאו שאתה ערכת וביימת זכויות היוצרים הן שלך .

      לגבי שאלתך על החשיפה לסרטון שמוקרן בטלויזיה בזמן שהילד בקליפ צופה בה, ומוקרן סרטון של  פרדי מרקורי בהופעה, התשובה אינה חד משמעית.

      תלוי מה זמן החשיפה בקליפ שאתה יוצר להופעה של פרדי מרקורי.

      אם מדובר בחשיפה של כמה עשרות שניות כמו 30 שניות עד 50 שניות זה סביר, ואין צורך בקבלת אישור להקרנה של חלק ההופעה של פרדי מרקורי.

      אבל אם מדובר בחשיפה של מס דקות בקליפ , להופעה של פרדי מרקורי, יש לקבל אישור להקרנה של ההופעה בקליפ שלך , כדי להיות מכוסה מבחינה משפטית מפני תביעה על הפרת זכות יוצרים בסרטון ההופעה.

      האיסור להפרת זכויות יוצרים ביצירה חל על היצירה כולה והן על חלק מהותי ממנה. קשה להגדיר מראש בוודאות מהו אותו חלק מהותי ששימוש בו ייחשב כהפרת זכות יוצרים , זה נתון לשיקול דעת של בית המשפט שידון בהליך (היה והעניין יגיע לדיון בבית המשפט) מכוח נסיבות המקרה והתרשמותו של השופט שיושב על המדוכה.

      ולכן עדיף לקבל רשות להשתמש בתוכן של מישהו אחר בסרטון הווידאו שלך לקליפ שיופץ ביו טיוב. יוצרים מפרסמים בערוץ שלהם מידע על דרכי ההתקשרות אתם , גם באתר שלהם או באתר של המשווק שלהם.

      בברכה,

      אורלי ספיר סחייק, עו"ד
      מנהלת פורום זכויות יוצרים.
      מעלה השיחרור 15, חיפה
      טלפון:04-8528528 , מייל: orlylaw@zahav.net.il