סוס שתקף כלב

  • מקרה של סוס שתקף כלב
    דורון | 02/03/2020 23:07

    שלום רב, קודם כל אני רוצה ליידע שאין לי מושג לאיזה פורום להפנות את השאלה..

    הכלבה שלי קיבלה בעיטה מסוסה. הסוסה שייכת לחווה טיפולית והייתה ככל הנראה סיור טיפולי בשבילי הקיבוץ. הכלבה שלי הלכה אחרי אשתי שלא שמה לב לכך, הכלבה ניגשה לסוסה וקיבלה ממנה בעיטה. כתוצאה מכך הכלבה קרסה במקום, נגרמו חתכים לרגל אחורית אחת וככל הנראה קרע ברצועות הצולבות ברגל האחורית השניה כתוצאה מהנפילה (אבחנה של וטרינר, רק מחר תהיה אבחנה של אורטופד).

    הכלבה שלי אומנם היא בת 15 ועשויה לא לשרוד את הניתוחים או שיהיה צורך להרדים אותה כתוצאה מהפגיעה הזו. הכלבה הזו היא כמעט הכל בשבילי, עברנו כברת דרך יחד והגיע לחיים שלי בזמנים קשים ובמשך למעלה מעשור הייתה איתי גם בשעות העבודה.

    השאלה מה אני יכול לעשות בנידון? להגיש תלונה במשטרה? לתבוע  על נזקים הכספיים? איך אני בודק אם לחווה הזו יש את כל האישורים הנדרשים?

    תודה.

    • סוס שתקף כלב
      עו"ד הילה בודיק קוכמן | 03/03/2020 10:07

      דורון שלום,

      אני משתתפת בצערך. האם יש הוראה שלא להכניס כלבים לחווה ? לגופו של עניין יתכן והחווה התרשלה בכך שהתירה לכלב להיכנס לחווה ותוכל להגיש תביעה בנזיקין. בשים לב לגילו המבוגר של הכלב ותוחלת חייו הצפויה, נראה שתוכל לתבוע בגין ההוצאות הרפואיות, ועגמת נפש.

      כל טוב.

      בברכה,

      הילה בודיק קוכמן, עו"ד
      מנהלת פורום דיני נזיקין

      מנחם בגין 11, רמת גן
      טלפון: 03-6957121 ; טלפון נייד: 050-2735995 ; מייל: Lawoffice.tb@gmail.com

      • רק להבהיר
        דורון | 05/03/2020 20:08

        תודה על המענה

        כן, יש הוראה וגם שלט בכניסה לחווה (פינת החי בקיבוץ) שלא להכניס כלבים.

        אולם, המקרה לא קרה בתחומי החווה אלא באחד משבילי הקיבוץ. vחווה נמצאת בקצה אחד של הקיבוץ uהתקרית ארעה בצידו השני של הקיבוץ.

        אני לא מבין... איך כלבה מבוגרת שלא מתהלכת במהירות כמו בעבר מוצאת את עצמה מתחת לרגליים של סוסה. לא נראה לי סביר שהכלבה הדביקה את הפער מהסוסה וניסתה להטריד אותה..יותר סביר כי בעלת הסוסה לא שמרה על מרחק מספיק מהכלבה שלי והניחה שלעבור ליד יהיה בסדר.

        הכלבה שלי עקבה אחרי אשתי שבדיוק הלכה להצביע ולא הייתה מודעת כלל לכך שהכלבה מאחוריה. זה קיבוץ והנורמה בקיבוץ (שלנו לפחות) זה שכלבים לא נקשרים (90% לא נקשרים או ללא מחסום פה).

        לדעתי האישית, להסתובב עם סוס בתוך תחומי הקיבוץ זה עניין בעייתי. היום להרבה חברי קיבוץ יש טוסטוסים או קלאבקרים, כלבים חופשים שיכולים להציק לסוסים (כשהוא עובר ב"טריטוריה" שלהם, וילדים מתרוצצים עם קורקינטים וכל מיני בשבילים. מעבר לכך אני לא בטוח שמישהו מנקה את ההפרשות של הסוסים.

        אני לא מבין את המוכן "להשתתף" במקום לקחת אחריות ולשלם על מרבית הנזק. ניסו להגיד לי  במילים כאלו או אחרות "שמע, הכלבה מבוגרת אתה בטוח שבמצבה היא תחזיק מעמד עם פגיעה כזו?"  הוטרינר שמגיע אחת לשבוע לקיבוץ במשך שנים טען שלמרות גילה הוא לא מוצא נכון להרדים אותה. הוא מוכר ונחשב לבעל דיעה ובעל מילה. הוא לא מסכים להרדים בעלי חיים אם לדעתו אין סיבה לכך.

        תודה