האם בני זוג נחשבים כידועים בציבור?

  • ידועים בציבור
    שירלי | 01/03/2020 09:50

    האם בני זוג קשישים שיש להם הסכם (בלי מעורבות בימ"ש) לחיים משותפים, החיים תחת קורת גג אחת, אך אין להם חשבון בנק משותף או ילדים משותפים, ועיקר רכושם נפרד (לכל אחד מהם רכוש משלו), נחשבים בהכרח "ידועים בציבור"?

    • האם בני זוג נחשבים כידועים בציבור?
      עו"ד רוית טוב-לי | 02/03/2020 11:28

      שירלי, שלום,

      ככלל, תלוי מה הם קבעו בהסכם.

      גם אם הוא לא אושר (וזה בסדר), חשוב שעו"ד מנוסה יבדוק שההסכם אכן מגן על הצדדים ומשקף את הסכמתם.

      בית המשפט כבר הכיר גם בזוגות ללא חשבון בנק משותף ואפילו כאלה שלא גרו ביחד כידועים בציבור, ולכן כדאי להסדיר ולהגדיר, ולא להשאיר דברים ליד המקרה.

      בהצלחה, רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il

      • המשך
        שירלי | 04/03/2020 10:27

        עו"ד מנוסה כבר בדק, וההסכם נחתם בפניו לשביעות רצוננו. אלא שבהסכם אין מילה וחצי מילה על "ידועים בציבור". השאלה שלי התייחסה רק לעניין ידועים בציבור, ולא לנושא ההגנה עלינו. בה התמקדת. בתשובתך אינני מוצאת, לצערי, מענה לנקודה היחידה שעליה ביקשתי את תשובתך. אני חוזרת ומבקשת הבהרתך בנקודה זאת ורק בה. בברכה