שכר טרחה במקרה של תאונת דרכים

  • שכר טרחה בתאונות דרכים
    אליהו | 28/02/2020 00:47

    השאלה שלי נוגעת לעניין שכר הטרחה של העו"ד בתביעת תאונת דרכים קשה:

    פניתי לעו"ד אשר רוצה להחתים אותי על הסכם שכר טרחה שבו אני מתחייב לשלם לו שכר טרחה לפי סכום הפיצוי הכולל שאני אקבל מתביעת תאונת הדרכים. כלומר שכר הטרחה שלו ייגזר מהסכום הכולל לפני ניכוי דמי ביטוח לאומי .

    השאלה היא-

    האם תמיד חייבים לשלם לעו"ד המטפל בתאונת דרכים שכר טרחה הנגזר מהסכום הכולל לפני ניכוי דמי ביטוח לאומי או שזה תלוי אם הוא טיפל/ייעץ לגבי תביעת הביטוח הלאומי ?

    במידה ושכר הטרחה שלו אכן נגזר לפי סכום הפיצוי הכולל לפני דמי ביטוח לאומי - האם בית המשפט בעת קביעת הפיצויים קובע את שכר טרחת העו"ד מהסכום הכולל לפני ניכוי דמי ביטוח לאומי או הסכום לאחר ניכוי.

    למשל אם נקבע לי פיצוי כולל 500,000 ש"ח ומנוכה דמי ביטוח לאומי 200,000 ש"ח. כלומר בסוף אני אקבל מחברת הביטוח רק 300,000 ש"ח.

    האם בית המשפט יקבע שכר טרחה לעו"ד בהתאם לאחוזים שנקבע בחוק לפי ה- 500,000 ש"ח או לפי ה- 300,000 ש"ח שקיבלתי בפועל (ואז העו"ד יבקש ממני השלמת שכר טרחתו)

    בכבוד רב,

    אליהו

    • שכר טרחה במקרה של תאונת דרכים
      עו"ד גיל קראוס | 08/03/2020 16:39

      צהריים טובים,

      בעיקרון שכר הטרחה אמור להיגזר ממה שאתה מקבל בפועל, אחרי הניכוי. אם עורך הדין מטפל גם בהליכי ביטוח לאומי, הוא יגבה בנפרד ובהתאם לחוק את שכר הטרחה בגין הטיפול בהליכי ביטוח לאומי.

      שכר הטרחה שבית המשפט פוסק הוא על הסכום נטו אחרי הניכוי.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il