האם סיום יחסי עבודה יכולים להוות לשון הרע?

  • לשון הרע
    רמי | 24/02/2020 12:11

    הייתי בקשר עיסקי עם חברה מסויימת . אדם שהיה איש קשר ביני לבין החברה, כתב מייל אלי ובתפוצה שני נמענים נוספים: לאחראי עלי ולאחראי עליו . במייל כתב כתב שעקב יחס מזלזל מאוד, לא מכבד ואף מעליב מצידי כלפי אחד מעובדי החברה, הוא מסיים לאלתר את הקשר ביננו.  לציין כי כל האמור במייל בשקר יסודו, לא היו דברים מעולם, מדובר בשיחות טלפון שכולן מוקלטות אוטומטית ובאפשרותי להוכיח  בקלות שהדברים אינם נכונים. .מיותר לציין שנפגעתי מאוד מעצם פירסום הדברים הכוזבים עלי מול המכותבים האחרים למייל. אציין שאיש הקשר מעולם לא נכח ולא היה שותף לשיחותי עם אותו עובד , כמו גם שמעולם לא פנה אלי אותו עובד בתלונה כזו או אחרת. רק לציין שהסיבה האמיתית לסיום הקשר היא חילוקי דעות מקצועיים עם אותו איש קשר. בנוסף, בייני לבין החברה לא היו יחסי עובד מעביד. שאלתי האם האמור במייל יכול להוות עילה לתביעת לשום הרע כנגד הכותב וכנגד החברה המעסיקה אותו ?

    • האם סיום יחסי עבודה יכולים להוות לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 26/02/2020 14:15

         רמי שלום,

      צר על הסיטואציה אליה נקלעת.

      מפנייתך עולה כי עומדת לך עילת תביעה בגין לשון הרע נוכח הדברים שיוחסו אליך, שלטענתך אינם נכונים בעליל.

      יחד עם זאת יש להבדיל בין תביעת לשון הרע לבין עניין סיום הקשר העסקי.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il