ביטול ביטוח מבנה במשכנתא

  • בית שנשרף היה ביטוח מבנה שנעשה דרך הבנק על המשכנתא
    דודי | 20/02/2020 16:13

    שלום רב

    יש לי דירה עם משכנתא, לצערי הבית נשרף כולו ופנינו לבנק המשעבד שאומרים שהפוליסת ביטוח מבנה בוטל כבר בשנת 2014. ולטענתם זה לא אחריות שלהם לדאוג לביטוח שלי. אני רוצה לשאול:

     1. אם לא קבלתי בשום שלב הודעת עדכון מהבנק על כך שאין לי ביטוח מבנה, האם יש להם אחריות כלשהי? מה גם שהבנק הוא זה שעשה לי את הביטוח מלכתחילה

    2. לאורך השנים אני מקבל מהבנק דו'ח אחת לשנה על מצב חשבון פרטי ההלוואות, בדו'ח מופיע גם סעיף ביטוח - כתוב "ביטוח מבנה: חיצוני". ז"א שהבנק כותב שיש ביטוח דרך חברה חיצונית, אני האמנתי לבנק, ולא חשבתי שהבנק טועה וכותב לי סתם שיש ביטוח חיצוני ובעצם אין ביטוח.

    השאלה שלי האם ע"פ חוק הבנק חייב לדאוג שיהיה ללקוח ביטוח מבנה, ובמקרה שלי האם יש לבנק אחריות לאור הנתונים שהצגתי.

    • ביטול ביטוח מבנה במשכנתא
      עו"ד גיל קראוס | 20/02/2020 17:37

      ערב טוב,

      צריך להבין את כל העובדות ולראות את כל המסמכים כדי להשיב לשאלה.

      צריך להבין האם היה לך ביטוח, מי ביטל אותו, האם קיבלת הודעות ביטול ועוד.

      הבנק לא אמור לדאוג לך לביטוח אבל צריך להבין כאמור את כל המצב הביטוחי כדי להשיב לשאלות.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il