מה נדרש לצרף בכתב הגנה בתביעת רכוש?

  • כתב הגנה/תצהיר נגד חברת ביטוח שתובעת אותי
    שיראל | 15/02/2020 11:34

    עשיתי תאונת דרכים שבה כל אחד מהצדדים טען שהאחר אשם . אני תיקנתי את הרכב ללא קבלות במחיר יותר נמוך ולא תבעתי את חברת הביטוח בגלל העדפה לתקן בתשלום נמוך יותר . האחר הגיש תביעה וחברת הביטוח תובעת אותי .החלטתי ללכת לבית משפט שיחליט מי האשם. מה עלי להכין לכתב התביעה .מה צריך להיות בתצהיר/כתב ההגנה אם לא צילמתי את הנזק ? רק מלל של מה קרה ?מה יכול לתמוך בדבריי האם היסטוריה של אי תאונות יכול לעזור .מה חשוב שיהיה בתצהיר ?אודה מאוד לעזרה

    • מה נדרש לצרף בכתב הגנה בתביעת רכוש?
      עו"ד עדי רחמים | 20/02/2020 13:48

      שיראל שלום.

      ככלל, בכתב הגנה נדרש להכחיש את טענות כתב התביעה ככל שמוכחשות ולפרט את גרסתך לנסיבות קרות התאונה, בצירוף אסמכתאות התומכות בכך.

      על מנת לענות על שאלתך נדרש לבחון את הנטען בכתב התביעה, הן ביחס לנסיבות התאונה והן ביחס לנזק שנגרם, האם הנזק מגובה בחוות דעת שמאי ? האם ניתן לחלוק גם על גובה הנזק וכו'.

      כמו כן חשוב לבחון את הודעת התובע בדבר נסיבות התאונה כפי שהועברה לחברת הביטוח.

      כך גם לא ציינת האם ישנם עדים שיכולים לתמוך בגרסתך ובאיזה סוג הליך הוגשה התביעה.

      ממליצה לך לפנות לייעוץ משפטי פרטני על ידי עו"ד המעורה בתחום.

      בהצלחה.

      בברכה,

      עדי רחמים, עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים

      המכבים 22א, הוד השרון
      טלפון נייד: 050-6679988 ; מייל: adirahamim.law@gmail.com