גילוי בהצהרת בריאות

  • הצהרת בריאות
    idan | 12/02/2020 13:58

    בפוליסת אכע בהצהרת בריאות שהסוכן שלח לי הכל מסומן "לא" כי בשאלות שהוא שאל בטלפון לא היה כלום שרלוונטי אליי אבל בטופס לחתימה שהוא שלח יש שאלות שאולי כן רלוונטיות עם כל מיני אזכורים לדברים "קטנים" ומציקים שיש לי כמו גב (כאבי גב אחרי עמידה ממושכת) או עייפות במהלך היום (זה ספציפית לא היה מוזכר) אבל בשאלון רשום "האם אובחנת" ואני לא יודע אם מה שיש לי נחשב מאובחן או לא, רק התלוננתי לרופאת משפחה על כל מיני דברים והיא כל פעם רשמה בדף ונתנה הפניה לבדיקות דם-לרובם לא הלכתי והם כבר פגו תוקף וגם ככה בדיקות קודמות יצאו תקינות והיא כבר התחילה לכעוס למרות שהתלוננתי על דברים שמפריעים הרבה זמן
    בפעם אחרונה שהלכתי אליה והתעקשתי לקבל הפניות למומחים ובעיקר למעבדת שינה היא יצאה הסכימה לתת הפניות ל 3 מומחים אבל הספקתי ללכת רק ל 2 (אחד שלח למעבדת שינה כמו שביקשתי ממנה בהתחלה והשני נתן הפניה לאבחון פסיכולוגי יותר מקיף ממנו כי הוא לא ידע לאבחן את הבעיה ורק רשם "אבחנה מבדלת" בלי שם של בעיה) אבל לא יצא לי ללכת לשתי הבדיקות-המשך האלה והם פגו תוקף וכבר עברה שנה
    השאלה האם ההצהרת בריאות תקינה? או צריך לדווח לסוכן ולבקש ממנו שיעדכן בהצהרת בריאות וירשום את כל מה שהתלוננתי לרופאה אפילו שאף מומחה עדיין לא קבע אבחנה סופית (או בכלל) לגבי התלונות האלה?

    • גילוי בהצהרת בריאות
      עו"ד גיל קראוס | 13/02/2020 15:34

      צהריים טובים,

      קשה להשיב לשאלה מבלי לעיין גם בדרישות הצהרת הבריאות, גם בדרך ניסוח השאלות וגם במסמכים רפואיים.

      אם יש שאלות ישירות, אתה חייב לענות עליהן בצורה כנה ולא להסתיר דבר.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • מילוי עי הרופאה
        idan | 14/02/2020 19:20

        הבעיה שבהצהרת בריאות יש רשימה ארוכה מאוד של מחלות שאין לי באמת מושג מה מתוך זה יש לי אם בכלל- יכול להיות שהתלונות שהתלוננתי לרופאה מעידות על מחלה כלשהי או שזה רק סימנים כמו שיש לכולם (כאבי גב/עייפות/חוסר ריכוז וכו) אבל אף רופא בנתיים לא אבחן מחלה קיימת אלא רק קיבלתי הפניות לבירור התלונות- וגם בשאלון לא נשאלו ישירות על אף אחד מהתלונות האלה אלא רק שמות של מחלות שאף אחד מהם לא אובחנו אצלי- אז מה קורה אם כן יש מחלה שעדיין לא איבחנו אותה? מעבר לשאלות בטופס האם היתי צריך לדווח גם על דברים שלא נשאלו ישירות ואם כן איך אדע מה מתוך זה מהותי ומה לא כדי שלא אדווח פרטים לא רלוונטיים? לדוגמה תוסף תזונה/ויטמינים/שפעת/וירוס בטן מהחורף אחרון/כוויה קטנה ביד שהחלימה/טיפול שיניים כירורגי וכו- כל זה רלוונטי לדווח? או רק מחלות מאובחנות רפואית מתוך אותה רשימה בשאלון? במקרה הזה בגלל שהטופס מבלבל וארוך מדי אפשר פשוט לתת לרופאה למלא את ההצהרה במקומי ולחתום עליה ואז להעביר את זה לחברת ביטוח וזה יפטור אותי מאחריות לגמרי אם יתברר בדיעבד שהיו פרטים חסרים (כי הרופאה היא זאת שמילאה את הטופס)? הכוונה אם האחריות על מילוי הטופס תעבור ממני לרופאה והחברה לא תוכל להתנער מאחריות במקרה ביטוח בגלל "הצהרה לא תקינה"? (במידה והיא לא ציינה פרטים שבדיעבד יתבררו כפרטים מהותיים)