תשובה

  • החלפת עורך דין שסרח
    דודי חמודי | 09/02/2020 19:24

    אנו בתהליך תמא 38 כבר חצי שנה.

    לפתע ב 2018 מסתבר שהנציגות עשתה מחטף עם המתווך שמצא לנו את היזם והוזילו את חיפוי הביניין מאבן לטיח.

    הבדל של חיפוי בתי יוקרה לחיפוי בניין עמידר...

    עורך הדין שיקר עבור יוזמי המחטף ואמר שהיתה ישיבה עם מפקח הדיירים.

    מפקח הדיירים טוען שלא היתה ישיבה ולא פגש אף דייר מאז 2015.

    כיצד נוכל לנהוג בעורך דין שכניראה גם הוא סרח והתחלק עם המאעכרים בעוגה על גב הדיירים??? מה עושים? את רוב הכסף הוא כבר קיבל האם עדיין נוכל להחליפו?

    • תשובה
      עו"ד אריה בדנר | 10/02/2020 22:10

      דודי חמודי היקר,

      צר לי על הסיטואציה אליה נקלעתם. לא בכדי תחילתו של הליך הינה בבחירה נכונה ומושכלת של נציגות ועורך הדין שייצג את הדיירים, לאורך כל הדרך.

      לגופה של שאלתך, הרי שהיא אינה מתאימה למענה במסגרת הפורום. הצעתי הינה שהדיירים יתאגדו ויקבלו ייעוץ מתאים, לאחר שיפרסו בפני מי שיתייעצו איתו את התמונה כולה, ההסכמים וכיוצ"ב.

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il

      • תודה רבה לתגובתך אם אפשר אשאל עוד
        דודי | 11/02/2020 10:36

        אכן הצלחנו להשיג מפגש עם היזם עורכי הדין הקבלן והמפקח.
        המפגש יערך עוד שבועיים.
        המחטף נעשה על ידי הנציגות והמתווך כאמור... היזם כמובן הסכים ושותף למחטף כי זה משאיר בכיסו כשני מיליון שח ויותר כתוצאה מהבדלי החיפוי.
        הדיירים לא ידעו על המחטף .
        בחוזה כתוב שכל שינוי יועבר לחתימת כלל בעלי הדירות.
        דבר שלא נעשה.
        עוד כתוב בחוזה שרק הנציגות היא שתעמוד בקשר עם היזם... אז עורך הדין של היזם ושל הדיירים בונים על זה שהסעיף הזה נותן מנדט לנציגות לשנות חוזה.
        עורך הדין של הדיירים החל לטעון בימים האחרונים שזהו שינוי לא מהותי ולכן זכות הנציגות לחתום...
        המתווך ועורכי  הדין של הדיירים ושל היזם שיקרו במכתבי תגובה והפילו על המפקח של הדיירים כאילו שהוא הסביר לנציגות מדוע הוחלף החיפוי.
        לאחרונה המפקח נשבר וכתב מכתב שהוא לא פגש את הנציגות ולא אף דייר מאז 2015.
        כאמור המחטף נעשה ב2018.

        עדיין נותרו לי 3 שאלות ברשותך...
        1. האם הם יכולים להכריח את בעלי הדירות לחיפוי הזול? ואם כן מאיזו עילה???
        2. על איזו טענה עלינו להחמיר יותר מכל בפגישה???
        תודה רבה וסליחה על הכל אנחנו אובדי עיצות...
        כי רוב הדיירים באמת מבוגרים ואין יגם משגת לרוץ לפרנס עורכי דין.
        3. האם במידה ונגיע לבית משפט וניזכה.. יחייבו את עורך הדין של הדיירים בהוצאות משפט וייצוג..??

        • המשך תשובה
          עו"ד אריה בדנר | 12/02/2020 20:20

          דודי שלום,

          קראתי בעיון את שאלתך הנוספת ואין לי אלא לשוב ולהפנותך לתשובתי הקודמת. אתם צריכים לבחון הדברים למול הוראות ההסכם ונספחיו וכן מכלול העובדות שהתרחשו כמו גם מצב הדברים דהיום (אתה מדבר על כך שמדובר באירועים משנת 2018 כך שכלל לא ברור לי האם העבודה כבר בוצעה, מה נעשה, האם הפרויקט הסתיים, האם הערבויות הוחזרו ועוד ועוד). אני מבין משאלותיך שאף אתה מבין שאין ביכולותיכם לעשות בדיקה זו ללא ייעוץ מקצועי והדברים מדברים בעד עצמם. לכן -  הברירה בידכם: לקבל ייעוץ מתאים, מוקדם ככל הניתן, אף לפני הפגישה, ולקחת הדברים לידכם, או שלא.

          בברכה,

          אריה בדנר, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
          טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il