שימוש בתמונה

  • שימוש בתמונה
    נטע | 03/02/2020 12:56

    שלום,

    האם אני יכולה לטובת פוסט שאני כותבת להשתמש בתמונה שהורדתי מאתר של מעצב אופנה ישראלי?

     כמובן שבאזכור שם המעצב למתן קרדיט.

    אודה מאוד על תשובתכם

    • שימוש בתמונה
      עו"ד אפי אהרונוב | 04/02/2020 16:37

      שלום רב,

      תמונה היא, במקרים רבים, יצירה המוגנת בזכות יוצרים. זכות היוצרים הכלכלית היא של יוצר התמונה (אלא אם כן העבירה לאחר). לכן, ככלל, יש לאתר את בעל הזכויות בתמונה ולקבל את הרשאתו לשימוש בה. מתן קרדיט ליוצר התמונה אינו מכשיר את השימוש בה (אם כי גם במקרה בו ניתנה הרשאה יש להקפיד על כך ובמקרה שנעשה שימוש ללא הרשאה וגם לא ניתן קרדיט - הרי שהדבר מחזק את עילת התביעה ואת "מחירה").

      במקרים מסוימים וככל שמדובר ב"שימוש הוגן", ניתן לעשות שימוש גם ללא הרשאה ואולם יש לבחון את מכלול העובדות הרלוונטיות בעניין טרם גיבוש עמדה לגבי שימוש פרטני בתמונה.

      חשוב לדעת שבמקרים מסוימים יתכן ושימוש בתמונה יהווה עוולות נוספות/אחרות. למשל, שימוש בתמונתו של אדם למטרת רווח מהווה עילה של פגיעה בפרטיות, במנותק משאלת קיומה או קיומה של הפרת זכות יוצרים.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il