האם חוסר שביעות מניתוח אף הינה עילה לתביעת רשלנות?

  • ניתוח אף לא מוצלח
    שחר | 30/01/2020 15:29

    פני 3 חודשים עברתי ניתוח אף אצל רופא שנחשב למצוין בתחומו. לפני הניתוח נערכה לי הדמייה במחשב והייתי מאוד מרוצה ממש שראיתי. לצערי התוצאה לאחר הניתוח אינה דומה למה שהרופא הבטיח. האם אני יכולה לתבוע אותו על רשלנות רפואית?

    • האם חוסר שביעות מניתוח אף הינה עילה לתביעת רשלנות?
      עו"ד מיכל סטרוגו | 02/02/2020 14:15

      שחר שלום,

      מדברייך עולה כי פרט לעובדה שהתוצאה הסופית אינה תואמת את הציפיות שהיו לך לגבי תוצאות הניתוח,  ככל הנראה, מהלך הניתוח היה תקין ולא נגרם לך כל נזק גופני או אחר. חשוב להדגיש, כי   לא כל תוצאה לא מוצלחת של ניתוח קוסמטי, לרבות ניתוח אף, הינה בהכרח כתוצאה מרשלנות.

      אחת העילות הנפוצות בתביעות רשלנות רפואית היא עניין ה"הסכמה מדעת". השאלה בהקשר זה היא, האם המנתח סיפק למטופל טרם הניתוח את מלוא המידע על הניתוח, סיבוכים אפשריים, סיכונים, תוצאות מצופות וכיוב' ובמקרה שלך, למרות שעשה הדמייה, האם בנוסף לכך גם הסביר וציין בפנייך, כי קיים סיכוי שהתוצאה הסופית לא תהיה בדיוק כפי שנראתה בהדמיה מסיבות כאלה ואחרות. חשיבות מתן מידע חשוב זה למטופל היא בכך, שרק לאחר שיקבל את כל המידע אודות הטיפול ותוצאותיו, יוכל ליתן את הסכמתו המודעת לביצוע הניתוח.

      בתי המשפט שבו והדגישו בפסקי דין רבים, כי בטיפולים קוסמטיים – ובכלל בניתוחים אלקטיביים המתבצעים במגזר הפרטי, שם יש אינטרס לרופא לבצע אותם – חובת הגילוי מוגברת תוך הקפדה יתירה על הסבר מלא ומקיף.

      אם חוסר שביעות הרצון קיים למרות העובדה שהניתוח בוצע כהלכה, והאפשרות שהתוצאה הסופית תהיה שונה מזו שנראתה בהדמייה הוסברה מראש – אין עילת תביעה.

      אך במידה והרופא, טוב ככל שיהיה, לא עמד בחובתו זו ולא נתן לך מידע חשוב זה, אזי תקום לך עילת תביעה כנגדו בגין רשלנות רפואית.

      על מנת לבחון את הדברים בצורה מקצועית, המלצתי היא, כי תפני לעורך דין העוסק באופן ייחודי בתחום הרשלנות הרפואית, אשר יעבור על כל החומר הרפואי ויבחן את נסיבות המקרה ולאחר התייעצות עם מומחים, ייתן מענה ענייני על המקרה שלך.

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      אריאל שרון 4 (קומה 8) מגדל השחר, גבעתיים
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com