דיווח הבנק לרשות לאיסור הלבנת הון

  • דיווח הבנק לרשות המיסים
    שואל השאלה | 29/01/2020 20:40

    שלום רב, בחודש האחרון הפקדתי לחשבון מספר פעמים (8 בערך) סכומי כסף קטנים שקיבלתי במתנה מההורים (בין 50 ל200 שח להפקדה) והפקדה אחת של 2600 שח שקיבלתי הלוואה מבן משפחה, הייתי בבנק והפקידה שאלה אותי מה מקור ההפקדות מאיפה הכסף וכו, שאלתי היא האם מקרה חד פעמי כזה מדווח לרשות המיסים? אני יודע שמתנות ממשפחה מקרבה ראשונה אין צורך לדווח אז ככה שלא עברתי על החוק אבל אם הפקידה עדיין חושדת יש מצב שהבנק ידווח על חודש אחד עם פעילות כביכול חריגה?

    • דיווח הבנק לרשות לאיסור הלבנת הון
      עו"ד אסף מירוז | 31/01/2020 13:44

      שלום

      זה לא נראה כמו סוג המקרים שמדווחים, אלא אם כן, יש סיבה מיוחדת לכך.

      מקווה שעלה בידי לסייע.

      בברכה,

      אסף מירוז, עו"ד
      מנהל פורום דיני בנקאות

      מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
      טלפון: 03-7266966 ; טלפון נייד: 052-6289900 ; מייל: amerozlaw@gmail.com

      • דיווח הבנק לרשות לאיסור הלבנת הון
        שואל השאלה | 02/02/2020 19:57

        תודה על המענה, במקרה שהבנק מדווח מהן ההשלכות?