העברת כספים שהתקבלו בירושה לבנק בחו"ל.

  • העברת כספים לחשבון בנק בארץ זרה
    אלי | 28/01/2020 17:52

    שלום רב

    אני פתחתי חשבון באירלנד והעברתי סכום גדול של כסף מחשבון הבנק שלי בארץ

    הבנק מעוניין לדעת מאיפה מקור הכספים.

    מקור הכספים הוא מצוואה של סבתי, אולם לא רשום בצוואה סכום הכסף

    מה עליי לעשות? הצוואה כבר תורגמה לאנגלית.

    • העברת כספים שהתקבלו בירושה לבנק בחו"ל.
      עו"ד אסף מירוז | 28/01/2020 19:14

      שלום אלי

      צריך לבוא בדין ודברים עם הבנק ולראות מה בדיוק הוא מבקש ומה אין מניעה לתת לו.

      למשל במקרה שלך, ייתכן שמכתב של עוה"ד שטיפל בעזבון או דפי חשבון בנק של הסבתא המנוחה יכולה לסייע.

      ככלל, בהעברות סכומים גדולים, בנקים בארץ ובעולם דורשים אסמכתאות על מנת להשתכנע שאין סיכון של הלבנת הון.

      בברכה,

      אסף מירוז, עו"ד
      מנהל פורום דיני בנקאות

      מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
      טלפון: 03-7266966 ; טלפון נייד: 052-6289900 ; מייל: amerozlaw@gmail.com