הפקדת כספים בטעות חשבון בנק.

  • הופקד כסף לחשבונאי בטעות
    הופקד כסף לחשבונאי בטעות | 23/01/2020 21:15

    שלום! הסיפור שלי כצד מבלבל וסליחה מראש עם זה נכתב לא ברור, וכך הופקד אצלי בחשבון סכום של 4000 שך ואני הבנתי שיש פה טעות ניגשתי לבנק ובדקו וראו שהוכנס כסף שאמור להגיע למישהו אחר, וראו שיש בסניף את אותו שם שעבורו אמור להגיע הכסף , ומצאו גם שהמספר הקצר דומים שלי מסתיים 997 ושלו 779 אז הבינו גם איך קרה הטעות, עשיתי החזר זיכוי לחברה שממנו קבלתי הכסף, אחרי חודש שוב פעם נכנס לחשבון שלי סכום של 2000 שח מאותה חברה וכך בכל תחילת חודש ואני לא התיחסתי לזה עקב כך שאני כמעט לא משתמש בחשבון, אחרי שהיה לי 4000 שח הבנק עיקל לי את זה, בעובר ושב כתבו שזה בהפקדה פר יום עקב כך שיש לי חוב בביטוח לאומי ניגשתי לסניף ואמרתי להם שהם מעקלים כסף שזה לא שלי ובטעות נכנס לחשבוני וזה כבר אחרי פעם אחד שהראתי להם מה הוא הטעות, אבל מה קרה בדקה שהבנקאי זיהה את הטעות אז על סכום של 2000 שח הוא עשה ביטול זיכוי עקב כך שזה היה פחות מעשרה ימים מהפקדה, אבל אחרי יומים הבנק העביר לביטוח לאומי סכום של 4000 שח משום שכשעשה את  הפקדה פר יום היה בחשבון 4000 ורק אחרי זה עשה ביטול זיכוי על סכום של 2000 שח אז יצאה שאחרי שהבנק העביר את הכסף לביטוח לאומי אז 2000 שח הוא לקח מהפקדון פריום ושאר 2000 שח הוא דורש ממנו וניהה לי מינוס של 2000 שח! אחרי שדברתי עם הבנק אז טענו לי שאין לי מה לתבוע אותם משתי סיבות אחד שזה לא טעות שלהם כי על פי החוק הולכים לפי מספר חשבון ולא לפי שם והטעות היא של החברה  ועוד שלא היה לי פה הפסד ממון עקב כך ששילמו לי את הביטוח הלאומי!  ואני רוצה לתבוע אותם אחד משום שלא יכול להיות שאחד מפקיד כסף בחשבוני בטעות ואני יהיה המפסיד, ועוד שהבנק עיקל את הכסף אחרי פעם אחד שראה שזה טעות והם אמרו לי לעשות החזר זיכוי הטענה שלי זה שכמו שכהחברה יבוא וידרוש מהבנק את הכסף  הבנק יגיד שזה הטעות שלהם אז למה אצלי זה אחרת וזה שטוענים שלא היה לי הפסד ממון משום ששילמו לי את החוב בביטוח לאומי נראה לי שאף אחד לא רוצה שיתרבו לו בעסק וישלמו בשבילו חוב באיזה דרך שזה רק לא יהיה ואני רוצה לדעת אם אפשר לתבוע על זה פיצויים על העוגמת נפש שנגרמו לי מזה ועוד שפה זה מדובר בסכום קטן יחסית של 8000 שח אבל עם זה היה מדובר ב1,0000 זה אחריות של בנק אחרי שרואים את הטעות ולא מתיחסים! אז אני רוצה לדעת עם אני יכול להגיש בית משפט לתביעות קטנות קודם כל שהבנק יוריד את החוב ובנוסף גם פיצויים על העוגמת נפש שנגרם לי מזה,

    • הפקדת כספים בטעות חשבון בנק.
      עו"ד אסף מירוז | 28/01/2020 19:01

      שלום רב

      לצערי, עם כל הרצון הטוב, לא ניתן לתת במסגרת הפורום ייעוץ משפטי הבוחן את פרטי המקרה ואת מצבו של הלקוח.

      שיהיה בהצלחה.

      בברכה,

      אסף מירוז, עו"ד
      מנהל פורום דיני בנקאות

      מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
      טלפון: 03-7266966 ; טלפון נייד: 052-6289900 ; מייל: amerozlaw@gmail.com