האם פרסום פסק דין ותיק הוצל"פ מקים עילה לתביעה?

  • שאלה ברצינות
    דובי הרשקו | 23/01/2020 17:10

    אדם חייב על פי פסק דין כמה אלפי שקלים.
    החייב הוא מסוג אלה שהוצאה לפועל לא מצליחים לגעת בהם.
    אין מה לעקל .
    האם פרסום הפרטים הללו ( פסק דין ותיק בהוצל״פ) בפייסבוק של הזוכה
     מהווים עילה לתביעה כנגד המפרסם ? ?

    • האם פרסום פסק דין ותיק הוצל"פ מקים עילה לתביעה?
      עו"ד תום שנפ | 23/01/2020 19:39

      דובי שלום,

      ככלל, וככל שאין החלטה אחרת של בית המשפט בעניין, אין מניעה לפרסם פסק דין שניתן על ידי בית המשפט או את עצם קיומו של תיק ההוצאה לפועל נגד החייב.

      עם זאת, ציון פרטים נוספים, כגון פרטים אישיים של החייב, או טענות לפיהן "החייב הוא מסוג אלה שהוצאה לפועל לא מצליחים לגעת בהם" בהחלט עשויות להקים לו עילת תביעה.

      מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      תום שנפ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ה' באייר 39, ראשון לציון
      טלפון: 050-8550611 ; מייל: office@schnapp-law.co.il