האם שיתוף פוסט בפייסבוק יכול להיות לשון הרע?

  • לשון הרע בפייסבוק
    אליאנה | 22/01/2020 08:36

    היי, אני מנהלת של כמה קבוצות ציבוריות בפייסבוק עם הרבה מאוד חברים. אתמול העליתי באחת הקבוצות שיתוף של פוסט נגד אדם מסוים מתריע עליו ומהיר מפניו. בתגובות רשמו לי אנשים שאני צריכה להיזהר שלא יתבע אותי. הם צודקים? חשוב לציין שאני לא כתבתי את הפוסט אלא רק שיתפתי אותו באחת הקבוצות שלי. תודה מראש על המענה.

    • האם שיתוף פוסט בפייסבוק יכול להיות לשון הרע?
      עו"ד תום שנפ | 22/01/2020 09:12

      אליאנה שלום,

      בהתאם לפסיקת בית המשפט העליון ב-רע"א 1239/19שאול נ' ניידלי תקשורת בע"מ, אשר ניתנה ממש לאחרונה, שיתוף פוסט בפייסבוק יוכר כ"פרסום" הבא בגדרי חוק איסור לשון הרע, ועשוי להקים עילת תביעה נגד משתמש המשתף תוכן עוולתי. אין נפקא מינה אם את זו שכתבת את התוכן הדיבתי או רק שיתפת אותו בקבוצה שלך. ממליץ להסיר את הפרסום על מנת להקטין את החשיפה.

      מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      תום שנפ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ה' באייר 39, ראשון לציון
      טלפון: 050-8550611 ; מייל: office@schnapp-law.co.il