האם ניתן להגיש תביעת לשון הרע בשם אדם שנפטר?

  • השמצת אדם מת
    רוני | 19/01/2020 18:10

    שלום רב, האם ניתן להגיש תביעת לשון הרע בשם אדם שנפטר שמושמץ על לא עוול בכפו?

    • האם ניתן להגיש תביעת לשון הרע בשם אדם שנפטר?
      עו"ד תום שנפ | 21/01/2020 20:43

      רוני שלום,

      בהתאם להוראות סעיף 5 לחוק איסור לשון הרע, לא ניתן להגיש תביעה אזרחית בגין לשון הרע על המת. עם זאת, היועץ המשפטי לממשלה רשאי להגיש כתב אישום בגין לשון הרע על המת, לבקשת בן-זוגו של המת או אחד מילדיו, נכדיו, הוריו, אחיו או אחיותיו.

      מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      תום שנפ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ה' באייר 39, ראשון לציון
      טלפון: 050-8550611 ; מייל: office@schnapp-law.co.il