האם המשטרה מוסרת מידע על תיקים סגורים?

  • סעיף 6 "מסירת מידע לשם פעולה".
    משה | 13/01/2020 15:11

    שלום רב,

    רציתי לשאול האם סעיף 6 לחוק המרשם המרשם הפלילי המתיר למסור מידע מתוך המרשם אם הסכמתי לכך. 1. האם רישום פלילי צבאי שנמחק כבר אבל עדיין מופיע במרשם כמחוק, גם אודות רישום זה המשטרה תמסור לגוף המבקש? 2. תיק שנסגר ע"י היועץ המשפטי (עיכוב הליכים) - תיק משטרתי. האם גם זה נכלל בסעיף 6 ועל המשטרה למסור מידע זה לאותו גוף שיבקש את המידע בהסכמתי?

    תודה רבה,

    • האם המשטרה מוסרת מידע על תיקים סגורים?

      למשה שלום,

      המידע שניתן למסור לפי סעיף 6 לחוק הוא מידע על עבר פלילי, כלומר הרשעות, או הליכים שהסתיימו בקביעה משפטית שהנאשם ביצע את העבירה, גם אם הסתיימו ללא הרשעה (כמפורט בסעיף 2 לחוק). זה אינו כולל מידע על הרשעות שנמחקו, ולא מידע על תיקים שנסגרו בכל עילה שהיא.

      בברכה,

      גדעון קוסטא, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      בית סילבר קומה 5,
      רחוב אבא הלל 7, רמת גן
      טל': 052-4802244 ; מייל: costagidi@gmail.com