האם סכסוך עסקי יכול להוות לשון הרע?

  • שלום רב
    אוריין | 11/01/2020 02:52

    אני ושותפי חיפשנו עסק לקנות, הגענו לפגישה עם המוכר..בתחילתו של המפגש שאלתי שאלה את המוכר..נענתי בהתקפה של צעקות כלפיי..של את לא מקצועית ואת לא יכולה לשאול שאלות כאלו..עניתי..אתה יכול להגיד לי מה לשאול..?
    שותפי אמר די. ואני החלטתי לשתוק.
    המוכר חיזר אחרי שותפי..שיהפוך לשותפו לעסק..ויקנה מחצית מהחברה שלו.  כאשר אינני בטוחה שנאמרה לו כל האמת. מה עוד..שבאותו מפגש הנל..לאחר ההתנפלות של המוכר יצאתי מהפגישה וחיכיתי בחוץ לשותפי שיסיים.
    נגרמה לי עגמת נפש רבה..וסכסוך גדול עם שותפי..האם אני יכולה לתבוע את המוכר על לשון הרע..ופגיעה נפשית חמורה שחוויתי.

    תודה מראש

    • האם סכסוך עסקי יכול להוות לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 11/01/2020 22:23

      אוריין שלום,

      צר לי על הסיטואציה שנקלעת אליה.

      אציין כי מלבד עניין הצעקות ונושא המקצועיות לא פרטת מה עוד נאמר כלפיך, כך שלא ברור מדוע הנך סבורה כי ניתן לתבוע את המוכר בעילה של לשון הרע.

      כעיקרון, אם נאמרו דברים משפילים או מעליבים, בבחינה אובייקטיבית, אז גם במפגש של שלושה אנשים ניתן לתבוע על לשון הרע.

      שנית, לא ברורה לי טענתך ל"פגיעה נפשית חמורה", אם הכוונ הלעגמת נפש, כי אז זה לרוב עילה נלוות לעילה הראשית ויש כמובן להוכיח זאת. אם הכוונה לפגיעת נפש של ממש, כי אז יש צורך בחוות דעת רפואית.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il

      • שלום רב
        אוריין | 11/01/2020 22:37

        התכוונתי לזה..שבפגישה אני הושפלתי ברמות קשות של צעקות והתנפלות עליי שלא בצדק
         כאשר המוכר המשיך לדבר אל שותפי כאילו אני. לא בחדר..בלית ברירה יצאתי מהפגישה וחיכיתי בחוץ.
        כמו כן התנהגותו של המוכר היתה מכוונת מטרה ששותפי יקנה את החברה לבדו..כי לא שואל הרבה..
        מה עוד שבפגישה המוכר אמר לשותפי שיהיה שותף שלו. וכבר אז שתל את המחשבה בראשו..שותפי לאחר חיזורים מצד המוכר..החליט לקנות חצי מהחברה שלו בלעדיי!
        המוכר גנב לי את השותף...מנע ממני הכנסה עתידית טובה מאוד שהרי בדקנו אני ושותפי עוד כמה עסקים במקביל גם דרך מתווך.
        וגרם לסכסוך שלי עם שותפי שאותו אני מכירה שנים רבות.
        אמנם מילותיו לא נגעו בלשון הרע..אבל כוונתיו היו לנפנף אותי מהעסקה..שהרי אם שואלת שאלה מתבקשת ולא מתאים לו לענות..אז עדיף להתקיף.
        לחזר באינטנסיביות אחרי שותפי..שיקנה מחצית מהחברה שלו..בלי הרבה לחשוב.
        זה מה שהיה. כרגע זה בסטטוס שזה לפני חתימה..
        ומבחינתי המצב לא הגיוני. ואני דואגת ברמה האישית והפיננסית לשותפי.
        תודה מראש...

        • מענה
          עו"ד אורי שורר | 13/01/2020 14:57

          מתיאוריך נשמע כי ייתכן ועומדות לך מספר עילות תביעה ולא רק לשון הרע.

          ממליץ ללכת לייעוץ עם עו"ד על מנת לבדוק את כל הטענות לעומקן.

          בברכה,

          אורי שורר, עו"ד
          מנהל פורום לשון הרע

          יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
          טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il

          • שלום רב
            אוריין | 13/01/2020 16:30

            אשמח לדעת באיזה עילות תביעה מדובר?
            שאדע לאיזה עורך דין לפנות..
            השאלה אם יש פסקי דין דומים במקרה הנל.
            מה עוד ששותפי...עומד להפסיד את התחתונים שלו בקנית מחצית מהחברה הזו..ולא בדיוק יודע כרגע לאן נכנס.

            • מענה
              עו"ד אורי שורר | 13/01/2020 16:31

              יש לפנות לעו"ד העוסק בתחום המסחרי.

              ניתן לפנות גם אלי בפרטי הקשר שלי.

              בברכה,

              אורי שורר, עו"ד
              מנהל פורום לשון הרע

              יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
              טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il