האם ניתן לתבוע על פרסום תביעה אזרחית במקום העבודה?

  • דיבה ולשון הרע
    ישראל | 15/12/2019 20:59

    אדם שתקף אותי הורשע בעבירה פלילית של תקיפה בבית משפט.ניסיתי לקבל פיצויים ממנו אני מרגיש שהוא לא רציני ומתחמק.לאחר התייעצויות עם עו"ד הבנתי בהמלצתם שאין טעם מבחינה כלכלית שאתבע עם עו"ד ועדיף לי להגיש תביעה קטנה לבד.

    הגשתי תביעה קטנה והמזכירות לא שלחה את כתב התביעה לנתבע,דיברתי עם המזכירות ובסוף הם אמרו שישלחו מכתב רשום למקום עבודתו ואם הוא לא יקבל את המכתב אז אני צריך למסור לו אישית.

    התקשרתי למקום עבודה שלו וביקשתי להגיע ולמסור אישית את כתב התביעה.השתדלתי שלא לתת פרטים אבל בסופו של דבר אחרי לחץ מהמנהל שדיברתי איתו אמרתי שאני רוצה לתבוע על הנזק שנגרם לי עובד=השם שלו שהורשע בתקיפה שלי

    התוקף עובד בעבודה ציבורית וכנראה הסתיר/מסתיר את ההרשעה שלו.

    דיברתי עם חבר והוא טוען שזה יכול להיות לשון הרע אז עניתי לו שזה לא לשון הרע כי דיברתי אמת+הוא עובד ציבור ויש לציבור זכות לדעת+בכתב התביעה הקטנה כתבתי את הטענות וגם ציינתי את ההרשעה שלו ולפי מה שאני יודע התביעה הקטנה וההרשעה הפלילית פתוחים ולא הודיעו לי על איסור פרסום וכ"ו

    • האם ניתן לתבוע על פרסום תביעה אזרחית במקום העבודה?
      עו"ד תום שנפ | 17/12/2019 11:00

      ישראל שלום,

      אני מצטער לשמוע על התקיפה שעברת.

      לשאלתך, היות ואין צו איסור פרסום על פסק הדין הפלילי, והיות והדברים אותם אמרת למנהל הם דברים אשר מתבררים בבית המשפט בהליך האזרחי, אין סבירות גבוהה לתביעת לשון הרע נגדך, ונראה כי עומדות לך הגנות רבות ככל שתוגש תביעה כאמור.

      מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      תום שנפ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ה' באייר 39, ראשון לציון
      טלפון: 050-8550611 ; מייל: office@schnapp-law.co.il