האם שיטת טיפול שונה מעידה על רשלנות רפואית?

  • ניתוח בברך עקב רשלנות רפואית
    ניר | 15/12/2019 15:41

    שלום רב,

    נותחתי בברך עקב מים גילוי מים בברך, לאחר 5 חודשים ללא שינוי במצב הכאבים הגעתי לאותו הרופא והוא ביקש שאעשה שוב פעם צילום, הוא ראה את התוצאות ואמר שצריך שוב פעם לנתח. במקביל הלכתי לקבל חו"ד מרופא אחר והוא אמר שניתן לטפל בבעיה בעזרת פיזיותרפיה ללא כל ניתוח.

    האם הרופא הראשון טעה באבחנתו וניתח אותי עקב רשלנות רפואית והאם זאת עילה לתביעה?

    תודה,

    • האם שיטת טיפול שונה מעידה על רשלנות רפואית?
      עו"ד מיכל סטרוגו | 22/12/2019 10:57

      ניר שלום,

      הסיבות להצטברות "מים בברך" יכולות להיות שונות ולכך גם  שיטת הטיפול, מותאמת לבעיה הספיציפית של אותו מטופל.

      השיטות מגוונות וגם הגישות הטיפוליות שונות, העובדה שרופא אחד ממליץ על ניתוח והשני על טיפול פיזיותרפי בלבד, אינה מעידה בהכרח שהאחד צודק והשני טעה באבחנתו ו/או ביצע טיפול רשלני או מיותר.

      על מנת להשיב על שאלתך, אם קיימת עילת תביעה על רשלנות רפואית, יש לבחון את המקרה לגופו והדרך הטובה ביותר היא, באמצעות פנייה לעורך דין העוסק בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לך במתן תשובה לשאלה, לאחר בחינת כל הרשומה הרפואית הרלבנטית והעברתה למומחה רפואי אשר יבחן את המקרה.

      מקווה שתשובתי נותנת מענה,

      איחולי בריאות,

      ויבחן את המקרה בשיתוף עם מומחה רפואי אשר י

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      אריאל שרון 4 (קומה 8) מגדל השחר, גבעתיים
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com