האם סיכום ראיון יכול להוות לשון הרע?

  • תביעת דיבה נגד קצין.
    אסף | 08/12/2019 17:54

    אני אזרח עובד צה"ל ונערך לי ראיון ע"י המפקד שלי כאשר הוא סרב להכניס את הוועד,

    בסיכום הראיון הוא רשם דברים שמעוותים את דבריי וציין שאמרתי שהמערכת שבה אני נמצא והמנהלים שאני עובד עימם משקרים  דבר שלא היה.

    מהות הראיון יכול להשפיע על עתידי האם אוכל לתבוע אותו על כך ?

    • האם סיכום ראיון יכול להוות לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 09/12/2019 14:42

      אסף שלום,

      צר לי על הסיטואציה אליה נקלעת.

      על מנת לקבוע אם עומדת לך עילת תביעה יש לבדוק האם סיכום הראיון מפורסם או מועבר לעיונם של אחרים, ובאיזה נסיבות (למשל, האם יש הוראה המחייבת העברת הסיכום, או שמא כל אחד יכול לעיין בסיכום בעתיד).

      כמו כן, יש לבדוק האם ביכולתך לפנות לגורם כלשהו על מנת לבקש תיקון של הסיכום.

      מקווה שעזרתי.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il

      • סיכום ראיון .
        אסף | 09/12/2019 18:28

        סיכום ראיון נמצא בתיק אישי אשר מלווה את העובד בהמשך דרכו בקידום,דרגות ועוד...

        כאשר ידונו עלי יופיע סיכום זה וישר אני יסונן.

        אם ארצה להתקדם לאגף אחר יביטו בתיק האישי שלי ולכן זה פוגע בי.

        • מענה
          עו"ד אורי שורר | 10/12/2019 17:28

          מתיאורך עולה כי בהליך של תביעה מכוח חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965, יהא עליך לעבור משוכה גבוהה של הוכחת הפרסום עצמו, שכן אין פה חשיפה אקטיבית של הדברים בפני אחרים של סיכום הראיון. אם תצליח בהוכחת עובדת הפרסום יחד עם הטענה כי תוכן הסיכום כוזב ואינו נכון תוכל לבקש שיתקנו את הסיכום כמובן.

          בנוסף ובמקביל, נדמה כי עומדת לך עילת תביעה מכוח דיני הנזיקין לתיקון הנזק שעלול להיגרם לך כתוצאה מהסיכום הלא נכון שלטענתך נכתב.

          בברכה,

          אורי שורר, עו"ד
          מנהל פורום לשון הרע

          יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
          טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il

          • ראייה.
            אסף | 10/12/2019 18:12

            הראיון הוקלט על ידי ובו הוא טוען שהוא ינחה מנהלים לערוך לי חוו"ד תקופתית לעובד עפ"י טעמו.

            בעקבות כך אמרתי שאני רוצה להתלונן למפקדו הישיר והוא הציב בפניי תנאי שאם אני רוצה להיכנס למפקדו אני נכנס אתו קודם.