האם ניתוח מתיחת בטן שכשל מקים עילת תביעת רשלנות?

  • ניתוח פלסטי ורפואי בבטן שנכשל
    יפעת | 02/12/2019 13:28

    לפני כשנה עברתי אצל כירורג פלסטי ניתוח שאיבת שומן ומתיחת בטן לא רק בגלל סיבה אסתטית אלא גם רפואית (לא אפרט מה הסיבה הרפואית). אני בת 58, אחרי 6 הריונות.

    אחרי הניתוח, כבר בשלבים הראשונים הרגשתי לחץ נוראי בבטן ועד היום הבטן מאוד קשה, ואבדה לי התחושה, דבר שמקשה עלי לבצע כל מני פעולות לדוגמא: להתכופף כדי לקשור נעליים, עבודות נקיון, הליכה ממושכת גורמת לי ללחץ וכאבים ועוד. חוץ מזה גם הטבור שקוע, נראה מאוד לא אסתטי ויש לכך השלכות. הייתי מספר פעמים בביקורת אצל הרופא, בהתחלה אמר לי שלוקח זמן עד שרואים תוצאות, שהתחושה תחזור, שזה בגלל הצטברות שומן קשה מתחת לעור והוסיף ואמר שאחת הסיבות היא בגלל שהשמנתי ושאני חייבת לרזות. כאילו שזה באשמתי. עברה כבר יותר משנה, שום דבר לא השתפר ונראה לי שאין סיכוי שיהיה שינוי.

    ניתוח נוסף לא בא מבחינתי כרגע בחשבון, גם מסיבות כספיות וגם בגלל שאחרי מה שקרה לי אני מפחדת. האם אני יכולה לתבוע אותו על רשלנות רפואית?

    תודה

    יפעת

    • האם ניתוח מתיחת בטן שכשל מקים עילת תביעת רשלנות?
      עו"ד מיכל סטרוגו | 02/12/2019 13:30

      יפעת שלום,
      ניתוח מתיחת בטן, כמו רוב הניתוחים הוא ניתוח לא פשוט וההחלמה ממנו היא יחסית ארוכה. כמו כל ניתוח, גם בניתוח זה, במידה והניתוח אינו מבוצע בצורה מקצועית וכהלכה, עלולים להיות סיבוכים שיכולים לגרום לנזקים לא פשוטים. יחד עם זאת, לא כל סיבוך נובע מטיפול רשלני ולכן צריך לבחון כל מקרה לגופו.
      כמו בכל טיפול רפואי או ניתוח, חלה על הרופא חובה חוקית לתת למטופל טרם הניתוח, הסבר מפורט לגבי מהלך הניתוח, סיכונים וסיבוכים אפשריים, השלכות הניתוח וכיוב'. רופא שהפר חובה זו, התרשל בתפקידו ויכולה לקום עילת תביעה בגין הפרת חובת הגילוי הנדרשת ממנו.
            גישת בית המשפט היא, שבניתוחים אסתטיים כדוגמת ניתוח מתיחת בטן/שאיבת שומן שהם באופיים ניתוחים אלקטיביים ולא דחופים, ולכן יש מספיק זמן לפני הניתוח, חלה על הרופא חובת גילוי מוגברת לתת הסבר מפורט באשר להליך הניתוח, הסיכונים והסיבוכים הצפויים, התוצאות המצופות וכל פרט ונתון החשובים על מנת לאפשר למטופל להתייעץ, לחשוב ולהחליט אם לבצע את הטיפול או לא. רופא שאינו מעניק למטופל את מלוא המידע, פוגע באפשרות של המטופל לתת הסכמה מדעת ויש בכך פגיעה חמורה באוטונומיה של המטופל.
      על מנת לתת תשובה לנקודות הנ"ל וכן לשאלתך, האם התופעות והפגיעות שאת מתארת, בין היתר תחושת לחץ, וחוסר תחושה שלפי דברייך, אובחן כנמק שומני, נגרמו עקב רשלנות רפואית, יש לבחון בצוקה מדוקדקת ויסודית את כל הפרטים הקשורים לאירוע.
      בדיקה כזו יכולה להתבצע רק על ידי עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית. עורך הדין יבחן את התיק הרפואי המלא שלך, בסיוע של רופא מומחה בתחום האסתטיקה שיעבור על כל התיק הרפואי, לרבות ביצוע בדיקה שלך, ורק לאחר מכן יוכל להכריע לגבי קיומה של עילת תביעה לפיצוי בגין רשלנות רפואית.
      אשמח להשיב על שאלות נוספות שתתעוררנה,
      מאחלת לך בריאות שלמה,
      מיכל

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      אריאל שרון 4 (קומה 8) מגדל השחר, גבעתיים
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com