זכות יוצרים של המעצב או הלקוח?

  • הצגת עבודות בתיק עבודות
    נועה | 27/10/2019 20:23

    אני מעצבת מוצר.

    תכננתי בשביל לקוח מוצר מורכב וחתמנו מראש שכל זכויות היוצרים שיכות ללקוח.

    האם מותר לי להציג תמונה של המוצר בתיק העבודות שלי?

    האם עלי לציין שהעבודות נעו עבור הלקוח?

    תודה!

    • זכות יוצרים של המעצב או הלקוח?
      עו"ד אפי אהרונוב | 03/11/2019 13:31

      שלום רב,

      באם סוכם בין הצדדים כי הזכות בתוצרים היא של הלקוח הרי שככל - יש לקבל את אישור הלקוח לשימוש מסוג זה. יחד עם זאת יתכן וכדאי לבחון את לשון ההסכם ומה בדיוק סוכם בו (בהיעדר הסכם הקובע כי הזכויות הן של הלקוח - התמונה עשויה להיות שונה). בכל מקרה, להבא הקפידי על הסדרת העניין מראש בהסכם - טרם חתימה עליו.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      בצלאל 1, בית יעקב, רמת גן
      טל':03-5057171; מייל: info@ea-law.co.il