תובע ייצוגי או חבר קבוצה?

  • תביעה ייצוגית ותובע ייצוגי
    מיקי | 17/10/2019 22:45

    שלום רב. 2 שאילות

    1) אני מבין שאם הוגשה תביעה ייצוגית בנושא מסויים ותהיה זכייה אני גם אקבל פיצוי כשאר הלקחות של הנתבעת אך לא כתובע ייצוגי.

    זה נכון ?

    2) איך אני יכול להצטרף כתובע ייצוגי לתביעה ייצוגית שכבר הוגשה או ש"בדרך" ?

    תודה

    • תובע ייצוגי או חבר קבוצה?
      עו"ד עמירם טפירו | 07/11/2019 16:52

      מיקי שלום,

      אתה אכן צודק, התובע הייצוגי, שנוטל על עצמו סיכון (אגרה, הוצאות משפט וכיו"ב) זוכה לפיצוי גדול מזה של חברי הקבוצה.

      בנוגע לשאלך השנייה, בהנחה שלא קיימת תביעה ייצוגית בעניין - הרי שאין מניעות לכך שאתה תיזום את הגשת התביעה, בנוגע לתביעה קיימת, קיימת אפשרות להגשת בקשה בעניין - אולם אני סבור שהסיכויים ש-"תצורף" במעין כפייה להליך קיים הינם נמוכים עד מאוד.

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      בית אמות משפט, שד' שאול המלך 8, ת"א
      טל': 03-7556999; מייל: amiram@tab-law.co.il