איחור באבחון סרטן מלנומה בזרוע

  • לפני כשנה וחצי אובחן אצל אבא שלי סרטן מסוג מלנומה
    יפעת | 02/10/2019 17:02

    אבי היה כמה פעמים אצל רופא המשפחה בגלל שפתאום גילה נקודת חן שלא זכר שהייתה קיימת ונראתה לו חשודה. הוא אמר לו שאין לו מה לדאוג שזו נקודת חן או משהו כזה. לא שלח אותו לשום בדיקה או לרופא מומחה, למרות שאבי שאל אם לא כדאי ללכת לרופא עור. אבי ראה שהנקודה משתנה ואפילו התחילה לדמם ולכן קבע תור אצל רופא עור באופן פרטי. הרופא שלח אותו מיידית לביצוע ניתוח להורדת הנקודה ובביופסיה שנלקחה אובחנה המלנומה בשלב מתקדם. מאז אבי סובל מאוד, עובר טיפולים רבים לרבות הקרנות ונלחם במחלה. האם יש עילת תביעה נגד רופא המשפחה? אני בטוחה שאם היו שולחים אותו לבדיקות כבר אז, מצבו של אבא היה טוב יותר ולא היה צריך לעבור את כל הסבל שעובר.

    תודה

    יפעת

    • איחור באבחון סרטן מלנומה בזרוע
      עו"ד מיכל סטרוגו | 02/10/2019 17:04

      יפעת שלום,
      סרטן מסוג מלנומה הינו אחד מסוגי סרטן העור הממאירים החמורים. ככל שהאבחון נעשה מוקדם יותר, כך גדלים סיכויי ההחלמה. כמעט 100 אחוזים של החולים שורדים את המחלה כשהיא מתגלה בשלביה המוקדמים. לכן חשוב מאוד לפנות לרופא בכל סימן חריג המופיע על העור. אבחון מוקדם של המחלה הוא קריטי ביותר.
      אביך פעל כשורה כשפנה לרופא המשפחה, שהוא הגורם הראשון אליו רובינו פונים, כשקיימת בעיה רפואית. תפקידו של רופא המשפחה, להפנות את המטופל למומחה בתחום שבו קיימת בעיה לצורך המשך בירור. דבר שלא נעשה במקרה של אביך.
      אילו היה פועל כנדרש ומצופה ממנו, ומפנה את אביך לרופא מומחה ברפואת העור או כירורגיה, יש להניח כי בביופסיה שהייתה מבוצעת, הייתה מאובחנת המלנומה בשלבים מוקדמים ואולי אפילו ראשוניים של המחלה, כי ניתן היה למנוע או להקטין את הנזק שנגרם לאביך וכי סיכויי ההחלמה היו גבוהים יותר עד כדי יכולת ריפוי מלאה.
      אני ממליצה לפנות לעורך דין העוסק בתחום הרשלנות רפואית, אשר יעביר את החומר הרפואי לבדיקה על ידי מומחה רפואי. במידה ומסקנת המומחה תהיה כי רופא המשפחה אכן התרשל בתפקידו וכתוצאה מכך המחלה לא אובחנה בזמן וגרמה לאביך לנזקים חמורים – במצב כזה ניתן יהיה לומר כי קיימת עילת תביעה נגד רופא המשפחה.
      אשמח לסייע לך בכל שאלה.
      בריאות שלמה ושנה טובה!

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      אריאל שרון 4 (קומה 8) מגדל השחר, גבעתיים
      טלפון: 03-5114014 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com