שינוי שכר בפוליסה כשיש שינוי במצב הבריאות

  • אי ידיע על מחלה בזמן שינוי ביטוח חיים
    אבי | 25/09/2019 15:50

    שלום ,

    לפני שנתיים היה לי ציפצופים באוזן ימין  וסחרחרות . עשיתי MRI ראש , בפינוח רשמו שהכל תקין והוחלט  שהבעיה קשור לאוזן . לפני חצי שנה הגדלתי את הביטוח חיים ואובדן כושר עבודה שלי עקב שינוי בשכר . חודש שעבר שוב הלכתי לנירולוג אחר לבדיקה ורופא גילה שב MRI של לפני שנתיים פיספסו שיש לי גוש בראש .

    השאלה שלי במידה וקורה לי משהו האם ביטוח יכול להגיד שהמחלה היה לי לפני שנתיים  לכן ההגדלת פוליסה  שעשיתי לפני חצי שנה לא תקף ?

    תודה

    • שינוי שכר בפוליסה כשיש שינוי במצב הבריאות
      עו"ד אלי לוטן | 25/09/2019 20:20

      שלום אבי,

      העלית כאן שאלה מאד חשובה שיש בה מספר היבטים. שים לב - למרות שנראה שמדובר בעניין פשוט מאד - אין זה המצב. ישנם הרבה גורמים שמשפיעים על התוצאה הסופית ואפרט כאן על חלק מהם.

      ראשית, לא ברור איך עשית את ההגדלה ובכמה הגדלת את השכר. כאשר מדובר בהגדלה של עד 10% בשנה - אין צורך בהצהרת בריאות בכלל אז הבעיה לא תתעורר (סיבוך אפשרי - חברת הביטוח תוכל לטעון שגם בהיעדר צורך בהצהרת בריאות, יש חובת גילוי יזום. במקרה כזה תוכל לטעון שחובת גילוי יזום היא רק על דברים שאתה יודע ואת זה לא ידעת).

      אם ההגדלה היתה עם הצהרת בריאות - טענה שלך שלא ידעת על המצב יכולה, ברוב המקרים, להספיק. (סיבוך - אם חברת הביטוח תטען שהיית חייב לגלות שעשית בדיקת MRI [כי לפעמים שואלים ספציפית על בדיקות כאלה] - יהיה קושי להתווכח איתה אבל עדיין יהיה אפשרי).

      שאלה נוספת היא - כמה זמן עובר מרגע ההגדלה ועד שקורה מקרה הביטוח. אם עברו 3 שנים בין ההגדלה ועד שהפכת ללא כשיר - מצבך טוב יותר.

      יש עוד שאלות רלבנטיות בעניין הזה ואני מציע לך להיות מלווה בייעוץ משפטי פרטי וספציפי כדי לא למצוא עצמך בלי ביטוח ברגע הקריטי.

      בברכה,

      אלי לוטן, עו"ד
      מנהל פורום דיני ביטוח

      ז'בוטינסקי 33, רמת גן
      טל': 03-6125353; מייל: ely@lotan-law.com