האם קיימת עילת תביעה בניתוח הגדלת חזה ע"י רופא שאינו מומחה?

  • הגדלת חזה
    מאי | 19/09/2019 17:45

    לפני כ-3 שנים פניתי לרופא שיש לו מרפאה אסתטית שהרבה חברות שלי ביצעו אצלו ניתוח להגדלת חזה והיו מרוצות. קבעתי תור, הוא בדק אותי, שאל אותי כל מני שאלות כמו בת כמה אני, איזה גודל אני רוצה ולאחר שעניתי, קבע לי תור לניתוח בבית חולים פרטי. הוא לא החתים אותי על שום טופס.

    ביום הניתוח הגעתי לבית החולים, שילמתי לפקידה ומילאתי כמה טפסים לביטוח, לאחר מכן נתנה לי הפקידה טופס וביקשה שאחתום עליו, כששאלתי אותה מה זה, היא אמרה לי שזה טופס שאומר שאני מסכימה שהרופא ינתח אותי. חתמתי ואחרי ביצוע כל מני הכנות, בוצע הניתוח.

    את הרופא ראיתי רק כשכבר נכנסתי לחדר ניתוח לפני ההרדמה.
    כמה ימים אחרי הניתוח, נפתחו לי התפרים, עברתי גיהינום, בוצעו לי מאז כמה ניסיונות לתקן את המצב, כמה ניתוחים אבל המצב הוא היום שיש לי מלא צלקות ועיוותים.

    במקרה התברר לי גם, שהרופא בכלל לא רופא מומחה לכירורגיה פלסטית.
    האם מותר היה לו בכלל לבצע ניתוח להגדלת חזה? האם יש לי עילת תביעה?

    אודה על תשובה.

    • האם קיימת עילת תביעה בניתוח הגדלת חזה ע"י רופא שאינו מומחה?
      עו"ד מיכל סטרוגו | 19/09/2019 17:47

      לימור שלום,

      צר לי לשמוע על הסבל שעברת והתוצאה הנוראית של מה שאמור היה לראות, ניתוח שעשית מתוך בחירה אישית, בצורה אלקטיבית, ומסיבות אסתטיות ולא רפואיות.

      רוב הניתוחים הפלסטיים הם ניתוחים שנעשים מתוך בחירה ולכן למטופל יש זמן לברר על הניתוח, להתייעץ עם מספר רופאים ולבחור את מי שהכי מתאים לביצוע הפעולה. במקרה שלך יש לשים את הדעת לכמה דברים חשובים.

      1. היעדר הסכמה מדעת - בניתוחים כאלה, חלה על המנתח חובת גילוי מוגברת. עליו למסור למטופל מידע מפורט לגבי הניתוח, במקרה שלך סוג השתל, גודלו, סיבוכים אפשריים, אלטרנטיבות נוספות לטיפול, סיכויי הצלחה, וכיוב'. במקרה שלך, הדבר לא נעשה, על פניו לא ניתן לך הסבר מפורט כנדרש. ולכן, גם בלי להוכיח רשלנות, אם לא סופק לך מידע מהותי, בהיעדר הסכמה מדעת, קמה לך עילת תביעה.

      2. ביצוע ניתוח על ידי רופא שאינו מומחה לכך – מדברייך עולה שהרופא שביצע את הניתוח אינו מומחה בכירורגיה פלסטית ניתוח פלסטי, כלומר אין לו את ההכשרה הנדרשת. אם לא די בכך, הטיפול שבוצע על ידו גרר תוצאות לא טובות בלשון המעטה וגרם לך לנזקים פיזיים בלתי הפיכים.
      מכאן שעל פניו, קיימת עילת תביעה ברורה כנגד הרופא המנתח, אשר לא זו בלבד שלא דאג לקבל הסכמה מדעת לביצוע הניתוח אלא גם ביצע טיפול, ללא מיומנות מספקת כנדרש, בצורה רשלנית ולא סבירה תוך גרימת נזקים חמורים.

      המלצתי היא, לפנות לעורך דין שעוסק בתחום הרשלנות הרפואית על מנת שיבחן את כל פרטי המקרה, לרבות המסמכים הרפואיים וייעץ לך כיצד לפעול.

      בשולי הדברים אציין שהמסקנה המתבקשת היא, שבטרם ביצוע טיפול או ניתוח אסתטי, לרבות ניתוחים פלסטיים, הואיל ומדובר בניתוחים שיש זמן להתכונן אליהם, כדאי לבדוק את הדברים היטב, לבדוק אם הרופא אליו פונים מומחה בכירורגיה פלסטית, לקבל המלצות, לבקש הסברים מפורטים ולוודא כי הרופא שנבחר מיומן מספיק לבצע את הפעולה הספציפית אותה רוצים לבצע.

      בצורה כזו ניתן יהיה למנוע נזקים ועגמת נפש מיותרים.

      אני מאחלת לך בריאות שלמה.

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      בר כוכבא 23 (V Tower), בני ברק
      טלפון: 03-5114014 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com