השלכת סיום תיק באי הרשעה על האפשרות להיות עו"ד

  • אי הרשעה
    אדם | 15/09/2019 19:27

    ברצוני לשאול , אם ניתן לעסוק כעורך דין או רואה חשבון , כאשר מופיעה לי אי הרשעה ( ולא הרשעה פלילית ) והאם זה תלוי בזמן .

    • השלכת סיום תיק באי הרשעה על האפשרות להיות עו"ד
      עו"ד אמיר מורשתי | 19/09/2019 16:19

      אדם יקר, סעיף 75 לחוק לשכת עו"ד קובע כי : " עוך דין שהורשע בבית משפט או בבית דין צבאי בפסק סופי בשל עבירה פלילית, רשאי בית דין משמעתי מחוזי, על פי בקשת קובל, להטיל עליו אחד הענשים.... אם מצא שבנסיבות הענין היה בעבירה משום קלון" - סעיף 77 לאותו חוק אף קובע, כי בית משפט שהרשיע עורך דין בשל עבירה פלילית אמור להמציא ללשכת עו"ד באמצעות היועמ"ש העתק מפסק הדין- מכאן , שאם אדם הוסמך כעו"ד והוא לא הורשע הרי שהוא יכול להמשיך ולכהן כעו"ד. בנוסף, כדאי לדעת שרישום בדבר אי הרשעה נמחק בחלוף 5 שנים מעת פסק הדין. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי